Αρχική Περιφέρειες Μήνυση του Κούγια στον Αγοραστό

Μήνυση του Κούγια στον Αγοραστό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήνυση του Κούγια στον Αγοραστό

Σε δήλωση προχώρησε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με αφορμή την εύρεση του μαύρου κουτιού του τραγικού τρένου των Τεμπών. Ο κ. Κούγιας καταφέρεται εναντίον του απερχόμενου περιφερειάρχη λέγοντας πως σε μια νύχτα μπάζωσε τον χώρο, ενώ εξέφρασε τη σκέψη για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Ειδικότερα, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας “όπως είναι γνωστό, εκπροσωπώ 100 και πλέον συγγενείς 20 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους, λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς φυσικών προσώπων, τα οποία έχουν σχέση με το Υπουργείο Συγκοινωνιών – Μεταφορών, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιταλική Hellenic Train.

Με αγανάκτηση, χθες, πληροφορήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και εγώ προσωπικώς, ότι, με καθυστέρηση μηνών, ανακαλύφθηκε, στην περιοχή του δυστυχήματος, το «μαύρο κουτί» του τρένου.

Είμαι βέβαιος ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο Εφέτης Ανακριτής και η Δικαιοσύνη γενικότερα, να μην έχουν στην διάθεσή τους αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, μου δίνει την αφορμή να σκέφτομαι σοβαρά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπεύθυνου, είτε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού προσώπου που ευθύνεται γι’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις”.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις