Διαβατήρια: Έτσι θα γίνεται η ανανέωσή τους ψηφιακά

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Για τη διαδικασία με την οποία θα ανανεώνονται ψηφιακά τα διαβατήρια εντός του έτους μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στην ΕΡΤ1. Όπως είπε, στόχευση του υπουργείου είναι να μην χρειάζεται ο πολίτης να πηγαίνει στα διάφορα γκισέ του Δημοσίου των διάφορων υπηρεσιών για να εξυπηρετηθεί αλλά αυτό να γίνεται από απόσταση.

  “Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των διαφόρων δράσεων, σε συνεννόηση βεβαίως με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον κ. Θεοδωρικάκο τις επόμενες εβδομάδες, εντός του έτους θα υπάρχει δυνατότητα ο πολίτης να αιτείται την ανανέωση του διαβατηρίου του μέσα από τον υπολογιστή του”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Πώς θα γίνεται η ανανέωση του ψηφιακού διαβατηρίου
  Όσον αφορά στο εάν θα χρειάζεται φωτογραφία, ταυτότητα και υπεύθυνη δήλωση για την ψηφιακή ανανέωση του διαβατηρίου είπε ότι ” η συγκεκριμένη φωτογραφία θα μπορεί να βγαίνει από τον φωτογράφο και μάλιστα να αποστέλλεται ακριβώς εκεί που χρειάζεται χωρίς να χρειάζεται να την παίρνουμε εμείς στα χέρια μας .

  Ψηφιακά δηλαδή η φωτογραφία θα πηγαίνει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα που θα εκδίδει το διαβατήριο. Θα γίνεται επίσης η αίτηση και θα μπορούμε να πληρώνουμε το παράβολο”.

  “Η μόνη παρουσία η δική μας θα είναι για να παραλάβουμε το νέο, ανανεωμένο διαβατήριο. Όλη η άλλη διαδικασία θα μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή” ,συμπλήρωσε.