Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Ζευγάρι από τη Γαλλία ήθελε να «θυσιάσει» το 5χρονο παιδί του – Πίστευαν ότι ήταν «δαιμονισμένο»

Ζευγάρι από τη Γαλλία ήθελε να «θυσιάσει» το 5χρονο παιδί του – Πίστευαν ότι ήταν «δαιμονισμένο»

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση με το ζευγάρι από τη Γαλλία που φέρεται ότι ήθελε να «θυσιάσει» το 5χρονο παιδί του στη Σαχάρα επειδή πίστευαν ότι ήταν «δαιμονισμένο». Συνελήφθησαν στην Ισπανία στα τέλη Δεκεμβρίου και αναμένεται η έκδοσή τους στη Γαλλία, σύμφωνα με τις Αρχές των δύο χωρών.

Πρόκειται για 2 καθηγητές μουσικής από τη νοτιοδυτική Γαλλία, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 21 Δεκεμβρίου στην πόλη Αλγεσίρας της νότιας Ισπανίας, ενώ περίμεναν να επιβιβαστούν στο φεριμπότ για την Ταγγέρη του Μαρόκου, με σκοπό να πάνε στη Σαχάρα για να θυσιάσουν το παιδί τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οι γονείς αντιμετωπίζουν «ψυχιατρικά προβλήματα» και σε βάρος τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για «απαγωγή ανηλίκου», σκόπευαν να σκοτώσουν τον γιο τους στη Σαχάρα, επειδή πίστευαν ότι ήταν «δαιμονισμένος» και σχεδίαζαν να τον «θυσιάσουν».

Ο πατέρας και η μητέρα, ηλικίας 39 και 30 ετών αντίστοιχα σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπορντό, κατάγονται από το Καρκάν, ένα χωριό στα βορειοδυτικά αυτής της γαλλικής πόλης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατρίκ Μεφράν, ο δήμαρχος της μικρής κοινότητας.

Ήταν «πλήρως ενταγμένοι» στην κοινότητα και μάλιστα είχαν ιδρύσει ένα ωδείο και είχαν περισσότερους από 250 μαθητές, είπε, εξηγώντας ότι έμεινε «κατάπληκτος» όταν έμαθε τη σύλληψή τους.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε ότι η οικογένεια έφυγε από το Καρκάν στις 16 Δεκεμβρίου, με ένα όχημα 4×4 που είχε αγοράσει πρόσφατα, αφού υπενοικίασε το διαμέρισμα όπου ζούσε.

Οι Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για την υπόθεση στις 19 Δεκεμβρίου, όταν έλαβαν ένα τηλεφώνημα από ένα «ενδιαφερόμενο πρόσωπο» που δήλωσε ότι ανησυχεί για τον 5χρονο γιο ενός ζεύγους φίλων του.Ο πατέρας «ήταν σε παραλήρημα», σύμφωνα με την εισαγγελία που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «απαγωγή ή αυθαίρετη κράτηση ομήρου μικρότερου των 15 ετών με στόχο τη διευκόλυνση διάπραξης εγκλήματος».

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι γονείς να ανήκαν σε κάποια αίρεση, όμως «ακόμη είναι πολύ νωρίς» για να το πουν μετά βεβαιότητας.

Ο δήμαρχος του Καρκάν είπε ότι το περασμένο φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια μιας θύελλας, ο πατέρας βρέθηκε «γυμνός στο δάσος και μιλούσε ασυνάρτητα». Στη συνέχεια εισήχθη για παρακολούθηση σε ψυχιατρική κλινική.

Πρόσθεσε όμως ότι οι δύο συλληφθέντες «είχαν συμπεριφορά καλών γονιών, τρυφερών, πολύ προσεκτικών», απέναντι στο παιδί τους, το οποίο δεν πήγαινε ακόμη στο σχολείο.

Το ζευγάρι παραμένει υπό κράτηση στην Αλγεσίρας και ο γιος τους έχει οδηγηθεί σε ένα κέντρο διαμονής ανηλίκων κοντά σε αυτήν την πόλη. Η εισαγγελία ανέφερε ότι η διαδικασία έκδοσής τους είναι σε εξέλιξη ενώ οδεύει προς την ολοκλήρωσή της και η διαδικασία επιστροφής του παιδιού στη Γαλλία.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε να τους επιστρέψει 241 εκατομμύρια

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε...

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα...

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα υπολογίζεται το επίδομα ανεργίας

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα...

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια...

Ενημερωτικό Δελτίο

Δύο χρόνια πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ημερομηνίες – ορόσημα

Δύο χρόνια πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ημερομηνίες - ορόσημα Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Φεβρουαρίου 2022 όταν η Ρωσία εξαπέλυσε πλήρους κλίμακα εισβολή στην Ουκρανία. Τότε, όλοι πίστευαν σε...

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν βίαζε, μαστίγωνε και απειλούσε με αποκεφαλισμό τα θύματά του

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν βίαζε, μαστίγωνε και απειλούσε με αποκεφαλισμό τα θύματά του Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν...

Απαρηγόρητες η χήρα Ναβάλνι κι η κόρη τους-Το συγκινητικό μήνυμα σε Twitter

Απαρηγόρητες η χήρα Ναβάλνι κι η κόρη τους-Το συγκινητικό μήνυμα σε Twitter Μυστήριο παραμένουν τα αίτια θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος άφησε την τελευταία του...

Κατάσχεση ποσότητας – Ρεκόρ 5,7 τόνων κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες από τις βρετανικές αρχές

Κατάσχεση ποσότητας ,ρεκόρ 5,7 τόνων κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες από τις βρετανικές αρχές Η βρετανική αστυνομία κατέγραψε κατάσχεση ποσότητας ρεκόρ 5,7 τόνων κοκαΐνης την 8η Φεβρουαρίου σε εμπορευματοκιβώτιο στο...