Αρχική Δήμοι Ζέρβας: Ζημιά 50 εκατ. από το stop στη ΔΕΘ

Ζέρβας: Ζημιά 50 εκατ. από το stop στη ΔΕΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κοντά στα 50 εκατ. θα είναι το πλήγμα και οι απώλειες για τη Θεσσαλονίκη από την ακύρωση της ΔΕΘ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ανέφερε ότι η αναβολή της ΔΕΘ ήταν κάτι που σόκαρε, συμφώνησε ωστόσο πως δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει, γιατί η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μίλησε για αντίβαρο, για εναλλακτικά σενάρια, για plan A και για plan B. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα διεθνές μεγάλο φόρουμ, είπε χαρακτηριστικά, και γι’ αυτό είμαστε σε επαφή και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε διαρκώς τα πάντα και να ζούμε μόνο με περιορισμούς, τόνισε ο κ. Ζέρβας, χρειάζεται και διέξοδος σε όλα αυτά για να μπορούν και οι πολίτες να αντέξουν και οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογίας.

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για καταστήματα όπως νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαράκια, εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε επιφυλάξεις, τονίζοντας πως οι περισσότερες εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα γίνονται αργά το απόγευμα και πως απαιτούνται πιο έξυπνα μέτρα.