Ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι αρκετά ζεστός και με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη και της ΕΜΥ. Ειδικότερα, η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολη λόγω των δυνατών μελτεμιών που θα φτάσουν έως 7 με 8 μποφόρ, ενώ χθες σημειώθηκαν τοπικά έως και 10 μποφόρ στην Εύβοια.

Η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν τους 40 βαθμούς στα δυτικά της χώρας. Ακόμα και σε πιο ανατολικά περιοχές, οι θερμοκρασίες θα παραμένουν υψηλές, κοντά στους 35 με 37 βαθμούς, ενώ σε ορεινές περιοχές θα φτάνουν τις 38 έως 40 βαθμούς.

Η ΕΜΥ προβλέπει για τις επόμενες ημέρες γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 8 μποφόρ, ανάλογα με την περιοχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 36 και 39 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στην ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι από 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Συνοψίζοντας, ο καιρός θα παραμείνει καυτός και σε συνδυασμό με την ξηρασία αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, ενώ δεν προβλέπονται σημαντικές βροχοπτώσεις για την επόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις