Αρχική Υπουργεία Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: “Ανυπόφορη και σκοτεινή η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: “Ανυπόφορη και σκοτεινή η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναβίωση “σκοτεινών εποχών” και κρούσματα ακραίας καταστολής.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο ΠΡΟΠΟ επισημαίνει ότι ο “προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του, κάνοντας θόρυβο. Χάνοντας, ως συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.”

Τα πραγματικά γεγονότα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

  • στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,
  • στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου
  • στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους
  • στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της
  • στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν
  • στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη
  • ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά.

“Τι από αυτά δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ; Κυρίως τι από αυτά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες. Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας.” αναφέρει το δελτίο τύπου και συνεχίζει “Κι είναι ταυτόχρονα όλα μαζί, σκοτεινή εποχή, ακραία καταστολή και κατάλυση του κράτους δικαίου να καίγεται η Αθήνα κάθε 17 Νοέμβρη, η Πατησίων κάθε Σαββατοκύριακο, και να μην ξέρεις αν θα βρεις την πόρτα σου παραβιασμένη όταν γυρίζεις σπίτι.”

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη “ακραία ανυπόφορη και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας. Δεν την ξεχνάμε. Την αλλάζουμε.”

“Η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε. Η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει. Και στα Εξάρχεια, δυστυχώς ακόμη, μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα.” σημειώνει στο δελτίο τύπου το υπ.ΠΡΟΠΡΟ και καταλήγει “οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα.”