Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών εξαιτίας της επίθεσής του κατά της κυβέρνησης για την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Οι αξιωματούχοι αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας την ανάρτησή του ως άστοχη, καθώς η κυβέρνηση υποστήριξε ότι προωθεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την κριτική του για τη συμφωνία πριν καν αυτή υπογραφεί, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που ενέχει για τα δημόσια συμφέροντα. Αναφέρθηκε σε αναφορές που αμφισβητούν τη διαφάνεια της συμφωνίας και υπογράμμισε ότι οι ιδιώτες ενδέχεται να επωφεληθούν εις βάρος των φορολογουμένων. Εξέφρασε επίσης ανησυχία για τη μείωση της δημόσιας συμμετοχής στην τράπεζα, επισημαίνοντας ότι η προστασία και η βελτίωση της αξίας των μετοχών του Δημοσίου πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

Οι αντιδράσεις από το υπουργείο Οικονομικών ενσωματώνονται στη συνολική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει οποιαδήποτε υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος σε οικονομικές συμφωνίες.

Ειδικότερα:

«Ο κ. Κασσελάκης σπεύδει να καταγγείλει μια συμφωνία πριν ακόμα αυτή υπογραφεί. Όταν θα τη διαβάσει θα αντιληφθεί ότι η σημερινή του ανάρτηση ήταν απολύτως άστοχη και επιπόλαια. Η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτικής της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για την Τράπεζα Αττικής. Διότι η λεηλασία που προχώρησε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια από τις βασικές αιτίες που η Τράπεζα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού με τις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών να είχαν τεθεί σε κίνδυνο».

Η ανάρτησή του:

Αναλυτικά ανέφερε:

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση.»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση.»

Λοιπόν, είδαμε την πλειοψηφία των μέσων να τηρούν σιγήν ιχθύος για το deal της Attica Bank. Το deal δηλαδή που δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Και μόνο «κύκλοι» να απαντούν από το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί ο κατά τα άλλα «σκληρός» με τις τράπεζες υπουργός, αποφάσισε να κρυφτεί. Καταλαβαίνουμε το «άγχος» των εμπλεκόμενων μερών να υπογραφεί πρώτα η συμφωνία και να μας ενημερώσουν μετά.

Είμαστε σίγουροι ότι οι σύμβουλοι που ως τώρα έχουν πάρει ένα τεράστιο ποσό, μέχρι και 21 εκ.€, (δείτε φωτό), έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν για να ζημιωθεί το δημόσιο και να κερδίσει ο ιδιώτης. Και να το καλύψουν με λεξιλόγιο γεμάτο όρους για να αποπροσανατολίσουν τον Έλληνα πολίτη που με τα χρήματά του δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα.

Στο Νόμο του ΤΧΣ προβλέπονται δύο εκθέσεις από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, «οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι η σκοπούμενη συμμετοχή στην έκδοση νέων μετοχών ή άλλων τίτλων ιδιοκτησίας συμβάλλει στη διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας ή των προοπτικών αποεπένδυσης από αυτή».

Αλήθεια διατηρείται, προστατεύεται ή βελτιώνεται η αξία των μετοχών του Δημοσίου στην Attica Bank; Το λέω και πάλι. Το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκ. ευρώ.
Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκ., θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας!
Ιδιωτικός τραπεζικός πυλώνας με επένδυση του Δημοσίου.

ΥΓ1: Η τράπεζα Αττικής όπως ανέφερα, δεν είναι η μόνη περίπτωση που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο. Θα ακολουθήσουν και άλλα παραδείγματα αύριο.

ΥΓ2: Τελικά τον δρόμο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα περπατήσαμε μόνοι μας.
Πού εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς;

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις