Αρχική Υπουργεία Υπουργείο Ναυτιλίας: Εξετάζει το ενδεχόμενο για καμπίνες καραντίνας

Υπουργείο Ναυτιλίας: Εξετάζει το ενδεχόμενο για καμπίνες καραντίνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν καμπίνες καραντίνας στα πλοία, ώστε να επιστρέφουν από τα νησιά στις οικίες τους επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας, σύμφωνα με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά έβαλε σε σκέψεις την ηγεσία του υπουργείου. Ειδικά μετά το περιστατικό της Πάρου το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου έξι 18χρονοι έμειναν για ώρες σε πάρκινγκ και δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα δημιουργηθούν καμπίνες καραντίνας, ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στον Ant1, σημείωσε πως «μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα, με τους ειδικούς, όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε ανακοινώσεις».

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων στη Μύκονο επεσήμανε ότι, «στα νησιά μεταβαίνει κόσμος και με άλλα μέσα εκτός των πλοίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τηρούμε τα μέτρα αφού πάμε».

Υπερασπίστηκε τους Λιμενικούς και τους ελέγχους που κάνουν στα πλοία και υπενθύμισε ότι, πέρυσι αν και «δεν είχαμε εμβόλια και rapid tests, διαχειριστήκαμε μια χαρά τα ακτοπλοϊκά κι είχαμε ελάχιστα κρούσματα στην ακτοπλοΐα».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι, «οι έλεγχοι συνεχίζονται».

Τέλος σημείωσε ότι υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη 75% στη χώρα, καθώς και αναβάθμιση του συστήματος παρακολούθησης παραβάσεων.