Αρχική Υπουργεία Υπουργείο Μεταφορών: Ερχεται έκπτωση για τους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ

Υπουργείο Μεταφορών: Ερχεται έκπτωση για τους εμβολιασμένους επιβάτες των ΜΜΜ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανησυχία  επικρατεί στην κυβέρνηση για τη μείωση της ροής εμβολιασμών και για αυτό τον σκοπό σχεδιάζει να δώσει κίνητρα στους πολίτες.

Μετά τα 150 ευρώ προς τους νέους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συζητά την έκπτωση στους χρήστες μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να πείσει περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αυτό επιβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών, συνεπώς, «μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, κι αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας, στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν. Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε καθώς έχουν πέσει οι δείκτες εμβολιασμών». Πρόσθεσε, μάλιστα ότι είναι κάτι το οποίο ήδη συζητείται με τον ΟΑΣΑ και ότι πολύ σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διευκρίνισε ότι σε αυτήν τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Υπενθύμισε τα βήματα που έχουν γίνει για την ανάταξη, ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι πριν από δύο χρόνια στους δρόμους της Αθήνας υπήρχαν μόνο 850 λεωφορεία και τώρα κυκλοφορούν 1.300. Αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΚΤΕΛ και στη διαδικασία του leasing, αλλά και στις περισσότερες από 600 προσλήψεις που έγιναν, μετά από 10 χρόνια, καθώς και στον μεγάλο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, μεταξύ των οποίων και ηλεκτροκίνητα.

Το χρονοδιάγραμμα των έργων στα μεγάλα οδικά δίκτυα

Ο κ. Καραμανλής μίλησε και για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, που θα αποσυμφορήσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η οποία θα γίνει ως δημόσιο έργο, που σημαίνει ότι δεν θα έχει διόδια και θα δημοπρατηθεί πολύ σύντομα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι εδώ και δύο χρόνια στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γίνεται μία συστηματική δουλειά προκειμένου να «ξεκολλήσουν» έργα, που ήταν μπλοκαρισμένα, όπως η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, ο Ε65 και η Πατρών-Πύργου.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Πατρών-Πύργου είχε «πέσει θύμα» της προσπάθειας δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε στην Κομισιόν το έργο να επανέλθει στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού ώστε μέσα σε τρία χρόνια να έχει ολοκληρωθεί. Τέλος, σημείωσε ότι στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και πως η κυβέρνηση αναμένει την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.