Αρχική Υπουργεία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ενημέρωση για το πρόγραμμα δημιουργίας Αεροπορικού Εκπαιδευτικού Κέντρου στην...

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ενημέρωση για το πρόγραμμα δημιουργίας Αεροπορικού Εκπαιδευτικού Κέντρου στην 120 ΠΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, με θέμα το Αεροπορικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Καλαμάτα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έδωσε λεπτομέρειες για το Αεροπορικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Καλαμάτα (δείτε ΕΔΩ). Όπως δήλωσε η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι τουλάχιστον 20 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης στα 22 χρόνια.

Η αντίστοιχη εφοδιαστική υποστήριξη είναι διάρκεια 20 ετών. Η συμφωνία είναι διακρατική, μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Η συμφωνία προβλέπει την παροχή 3.500 ωρών πτήσης ανά έτος με νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, ενώ οι απαιτούμενες ώρες είναι 3.200 (το πλεόνασμα των 300 ωρών μπορεί να διατεθεί για την εκπαίδευση τρίτων χωρών κατόπιν εισροής πιστώσεων).

Ο κύριος προμηθευτής θα κατασκευάσει σύγχρονα κτίρια αποθήκευσης υλικών και εγκατάστασης των συστημάτων επίγειας εκπαίδευσης του νέου αεροσκάφους. Επιπρόσθετα, ο κύριος προμηθευτής θα κατασκευάσει υπόστεγα στάθμευσης των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών, τα οποία θα είναι 10. Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή και υποστήριξη νέου συστήματος προσομοίωσης για τα υφιστάμενα Τ-6A Texan II (το υφιστάμενο είναι τεχνολογίας της δεκαετίας του 1990)