Αρχική Επιχειρήσεις Ξεκίνησε η υποβολή φακέλων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Ξεκίνησε η υποβολή φακέλων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκίνησε η υποβολή φακέλων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το Δημόσιο διαθέτει 780 εκατ. ευρώ τα οποία θα μετατραπούν σε επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 2,5 δισ. Ευρώ. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας CoViD-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη τράπεζα που υπέβαλε σήμερα προτάσεις χρηματοδότησης πελατών της, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της Hellenic Development Bank, ήταν η Eurobank.

Θα ακολουθήσουν από αύριο, με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, όλοι οι υπόλοιποι από τους συνολικά 12 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Β’ κύκλος του Προγράμματος Εγγυοδοσίας

Το Ελληνικό Δημόσιο  διαθέτει 780 εκατ. Ευρώ για τον β’ κύκλο του Προγράμματος Εγγυοδοσίας , τα οποία θα μετατραπούν σε επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 2,5 δις Ευρώ. Από αυτά, το 85% αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το 15% μεγάλες επιχειρήσεις.

Η εγγύηση του Ταμείου καλύπτει τα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες σε ποσοστό 80%. Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19 καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας παραμένουν αμετάβλητα. Σύμφωνα με το νέο προσωρινό πλαίσιο της Ε.Ε. , η εκταμίευση των δανείων έχει χρονικό ορίζοντα την 30η Ιουνίου 2021.