Αρχική Παιδεία Υποτροφίες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (MEXT) για το 2021

Υποτροφίες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (MEXT) για το 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπαωνική ΄Κυβέρνηση (MEXT) για το 2021 πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες σε Έλληνες υπηκόους που επιθυμούν:

Να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως Eρευνητές (Research Students) για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, ηλικίας έως 35 ετών να σπουδάσουν σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως Προπτυχιακοί Φοιτητές (Undergraduate Students) , ηλικίας 17-25 ετών.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα υποτροφίας Monbukagakusho (MEXT) για το 2021, η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι: 17 Ιουλίου 2020 (καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά την καταληκτική ημερομηνία). Οι αιτήσεις υποβάλλονται δια ζώσης (ΜΟΝΟ με ραντεβού στο cultural@mofa.go.jp) ή ταχυδρομικά στο Μορφωτικό Τμήμα.

Διάστημα χορήγησης υποτροφιών και κάλυψη
Η περίοδος φοίτησης ξεκινά από τον Απρίλιο του 2021 και διαρκεί για πέντε ή επτά χρόνια ανάλογα με το τμήμα σπουδών (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας). Η υποτροφία καλύπτει τη δαπάνη μεταφοράς προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 117.000 ΓΕΝ (996 ΕΥΡΩ) .

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη των υποτροφιών εδώ