Αρχική Ελλάδα Υπόθεση Σκαφτούρου: 10 από τις 15 σφαίρες κατέληξαν στο σώμα του 55χρονου...

Υπόθεση Σκαφτούρου: 10 από τις 15 σφαίρες κατέληξαν στο σώμα του 55χρονου «Θείου Τζο»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην υπόθεση του Γιάννη Σκαφτούρου αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής στης ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, με αφορμή τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των πανίσχυρων «νονών», των συμμοριών της νύχτας, οι οποίοι γίνονται στόχοι πληρωμένων δολοφόνων, σημειώνοντας πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεράστιο κύκλωμα, μια «κανονική μαφία, σαν την ιταλική».

Ο ίδιος μίλησε για τη «Greek Mafia» κάνοντας λόγο για τα συμβόλαια θανάτου ως «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει έναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Γιάννη Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

Ο Γιάννης Σκαφτούρος
Ο Γιάννης Σκαφτούρος / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δέκα πέντε σφαίρες βρήκαν τον Γιάννη Σκαφτούρο. Και η κόρη του, εξ όσων γνωρίζω, μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε», συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αναφέροντας πως «ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων».

Οι 10 από τις 15 σφαίρες κατέληξαν στο κορμί του Γιάννη Σκαφτούρου

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις των ερευνών, διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο σώμα του 55χρονου.

Οι Αρχές έκαναν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση από πλευράς του και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Βασικό στοιχείο στα χέρια των Αρχών είναι και η μοτοσικλέτα που εγκαταλείφθηκε περί τα 500 μέτρα από το χωριό Σκούρτα Βοιωτίας.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος
Ο Γιάννης Σκαφτούρος

«Η Αστυνομία γνωρίζει ποιοι είχαν τους λόγους να πληρώσουν συμβόλαια θανάτου»

Επίσης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος αναφέρθηκε στη συχνότητα των φονικών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.

«Η Αστυνομία γνωρίζει ποιοι είχαν τους λόγους να πληρώσουν αυτά τα συμβόλαια θανάτου είτε για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς είτε για άλλους οικονομικούς λόγους. Η οικονομική επιφάνεια της ελληνικής μαφίας είναι μεγάλη», τόνισε ο κ. Βλάχος.