Αρχική Υπουργεία ΥΠΟΙΚ: Πίστωση 1,74 εκατ. σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Β. Εύβοιας

ΥΠΟΙΚ: Πίστωση 1,74 εκατ. σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Β. Εύβοιας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχεδόν 1,75 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, με γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και οι οικονομικές απώλειές τους επιτάθηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια, προχωρούν σήμερα, 24 Ιανουαρίου, στην τρίτη καταβολή επιχορηγήσεων προς δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 423 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 1.749.236,49 ευρώ ως επιχορήγηση.

Οι επιχειρήσεις – δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά διατεθεί 6.339.985,52 ευρώ σε 1.276 επιχειρήσεις – δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί.