Αρχική Υπουργεία ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να καλύψει τις παραβιάσεις του...

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να καλύψει τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολόκληρή απάντηση στην Τουρκία για την επιστολή της στον ΟΗΕ όπου ζητά την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την  επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ αναφέρει:

«Η Τουρκία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού προκειμένου να καλύψει τις δικές της διαρκείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου».

«Ως γνωστόν, έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της (casus belli), παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, κατέχει παράνομα εδάφη άλλων κρατών, αποσταθεροποιεί άλλες χώρες διατηρώντας στρατό και μισθοφόρους σε αυτές» τονίζει ι ο κ. Παπαϊωάννου.

«Την στιγμή που έχει έναν από τους μεγαλύτερους αποβατικούς στόλους στραμμένο στα ελληνικά νησιά, ζητάει, χωρίς συστολή, από την Ελλάδα, χώρα απολύτως προσηλωμένη στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, να παραιτηθεί από το στοιχειώδες δικαίωμα της αυτοάμυνας» υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Οι προκλητικές, όσο και αβάσιμες μονομερείς αιτιάσεις της αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια κάλυψης της καθημερινής παραβατικής της συμπεριφοράς, καθώς και των σχεδιαζόμενων παράνομων ενεργειών της«».

«Η Ελλάδα θα απαντήσει, σε όσα αναφέρονται στην επιστολή, με γνώμονα την προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων της στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου» καταλήγει.