Αρχική Υπουργεία ΥΠΕΞ: Η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα

ΥΠΕΞ: Η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη Δευτέρα 31 Μαΐου. Την ίδια ημέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον Νίκο Δένδια, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του την Κυριακή 30 Μαΐου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Τι είχε πει ο Τσαβούσογλου

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις του την επίσκεψη στην Αθήνα. «Έλαβα την πρόσκληση, στις 31 Μαΐου θα πάω στην Ελλάδα», δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, στην οποία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 29 Μαΐου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του, Sedat Önal, στην Καβάλα.