Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Υπέρ των αυξήσεων στα όρια ηλικίας των συνταξιοδοτήσεων τάσσεται το ΔΝΤ

Υπέρ των αυξήσεων στα όρια ηλικίας των συνταξιοδοτήσεων τάσσεται το ΔΝΤ

«Ναι» στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης λέει το ΔΝΤ στην έκθεση του για την Ελλάδα, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (24.01.24). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το ΔΝΤ, «οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την προσαρμογή των παραμέτρων των συνταξιοδοτικών συστημάτων ως απάντηση στις δημογραφικές τάσεις (όπως η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης) θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημόσιων συνταξιοδοτικών συστημάτων, καθώς και να παρέχει κίνητρα για μεγαλύτερη αποταμίευση των νοικοκυριών.

Oι αυξήσεις θα πρέπει να παραμείνουν στον τύπο της αναπροσαρμογής χωρίς ad hoc προσαρμογή. Αυτή η πρακτική θα είναι επίσης συμβάλει στην προστασία ή την επέκταση των μη συνταξιοδοτικών κοινωνικών δαπανών, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, οι οποίες είναι σχετικά χαμηλές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χώρες».

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως «η συγκράτηση των πιέσεων στις δαπάνες είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του δημοσιονομικού χώρου για κρίσιμες κοινωνικές και κεφαλαιουχικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της πράσινης μετάβασης. Οι υπερβολικές αυξήσεις στον δημόσιο τομέα μισθών και συντάξεων θα πρέπει να αναχαιτιστούν, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε διακρατικές σύγκριση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προστατεύεται η κρίσιμη κοινωνική βοήθεια προς τους ευάλωτους και να υπάρχει επαρκής χώρος για επενδύσεις».

newsit.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού: Έξαρση σε μπλε, μωβ μέδουσες και λαγοκέφαλα

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού δεν είναι άλλοι από τις μέδουσες όσο και από τους λαγοκέφαλους, δύο απειλές που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους λουόμενους.

Ο Καναράκης βάζει φιτιλιές: «Η Γερμανού έβριζε την Μενεγάκη πίσω από την πλάτη της!»

Ο Παντελής Καναράκης έκανε αιχμηρά σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok,  για την πισώπλατη μαχαιριά της Ναταλία Γερμανού με αφορμή την   αποχώρηση της  Ελένης Μενεγάκη, από τον σταθμό του Mega, βάζοντας φυτιλιές στις σχέσεις των δύο γυναικών, λέγοντας:

Χάρις Δούκας: Αν εκλεγώ θα είμαι και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε για την παραμονή του στην θέση του δημάρχου ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής: Η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου

Η ελληνική εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, που πρωτοπορεί στους τομείς της Πυρηνικής Ιατρικής, της Ογκολογίας και της Νευρολογίας, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (SNMMI 2024) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (8-11/6/2024) στο Τορόντο του Καναδά, για τις εμβληματικές στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς.

Ενημερωτικό Δελτίο

Ανακοινώνεται το έκτακτο επίδομα – Ποιοι θα το λάβουν

Η νέα επιδότηση θα περιλαμβάνει συνταξιούχους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πότε αρχίζουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Αυγούστου

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Αυγούστου.

Αύξηση 5,3% στις νέες συντάξεις σύμφωνα με την έκθεση ‘ΗΛΙΟΣ

Η έκθεση "Ήλιος" αποτυπώνει τη μηνιαία ροή των νέων συνταξιοδοτήσεων και τη δαπάνη των συντάξεων.

Ποιοι τελικά θα πάρουν το έκτακτο επίδομα

Το ύψος 300 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από τα έσοδα, από την προσωρινή εισφορά στα κέρδη των διυλιστηρίων, θα μοιραστούν οι συνταξιούχοι, δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ΑμεΑ.