Αρχική Παιδεία Υπέρ της επιστροφής των μαθητών στα δημοτικά – Περισσότερα τα οφέλη

Υπέρ της επιστροφής των μαθητών στα δημοτικά – Περισσότερα τα οφέλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους είναι καλύτερα οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις ανησυχίες των γονιών, σημειώνοντας ότι πρέπει να εστιάσουμε στις καταλληλότερες επιλογές, ενώ εκτίμησε ότι τα οφέλη της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Όπως είπε «υπήρξε επιδημιολογικό όφελος από τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, προσθέτοντας ότι πλέον σε πολλές χώρες του κόσμοτ έχει ξεκινήσει η επιστροφή των μαθητών. «Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά τα παιδιά». πρόσθεσε.

Τα επιχειρήματα του κ. Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων:

  • Υπάρχει κρυφή ανισότητα στη μάθηση και την εκπαίδευση για τα παιδιά που ανήκουν σε πιο φτωχιές οικογένειες.
  • Υπάρχει κόστος σε χαμένη γνώση και εκπαιδευτική διαδικασία που δεν έχει ευρέως ερευνηθεί. Στο εξωτερικό παρατηρήθηκε πως είτε τα παιδιά δεν είχαν καλή πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία ή δεν παρακολουθούσαν πλήρως οι περισσότεροι ενώ ποσοστό έως και 75% των μαθητών δεν ολοκλήρωναν καν την εργασίες που τους είχε ανατεθεί
  • Αναγνωρίζονται περισσότερες σημαντικές επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών, με εμφάνιση άγχους απομόνωσης φαινόμενα όπως εθισμό στο διαδίκτυο. Ας μην υποτιμάμαι το ρόλο σχολείου στην κοινωνικοποίηση παιδιών.
  • Οικονομικοί λόγοι που αφορούν την οικογένεια και την κοινωνία.

«Δεν υπάρχει εγγύηση 100% για την επιστροφή στην τάξη, ειδικά για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Το άνοιγμα παραμένει σύνθετο δίλημμα. Η δεδομένη στιγμή, ωστόσο, μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Τα παιδιά ήδη παίζουν μαζί στις γειτονιές», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.