Αρχική Υπουργεία Υπεγράφη η απόφαση για αποκατάσταση του λιμανιού της Ν. Περάμου

Υπεγράφη η απόφαση για αποκατάσταση του λιμανιού της Ν. Περάμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την άμεση αποκατάσταση του λιμανιού της Νέας Περάμου μετά τις ζημιές που υπέστη από τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017 αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών, η οποία ορίζεται ως φορέας υλοποίησης του έργου, με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.

Σημειώνεται ότι από την αυτοψία που έκανε στο λιμάνι της Νέας Περάμου κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), διαπιστώθηκε η ύπαρξη φερτών υλικών, που έχουν αχρηστέψει μεγάλο τμήμα του. Τα υλικά προήλθαν από αγωγό που καταλήγει στο λιμάνι.

Επιπρόσθετα, ερασιτεχνικά σκάφη που βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο, είχαν υποστεί καταστροφές, ενώ στους προβλήτες και στα κρηπιδώματα του λιμένα Νέας Περάμου δεν έχουν διαπιστωθεί ζημιές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το έργο, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει πολύ λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ, θα αναλάβει η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η οποία θα προχωρήσει σε βυθομετρική αποτύπωση της λιμενολεκάνης και θα προσδιορίσει τον τρόπο για την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Με την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας ορίζεται επίσης, ότι την μελέτη θα κάνει το Τμήμα Μελετών και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών, ενώ το έργο θα αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών και Λιμενικών Υποδομών, του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, που εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προβλέπει επιπλέον να δοθούν και όλες οι απαιτούμενες από το νόμο άδειες και εγκρίσεις για το έργο.