Αρχική Υπουργεία Υπ. Μετανάστευσης: Διαγωνισμός άνω του μισού δισ. για Facilities Management

Υπ. Μετανάστευσης: Διαγωνισμός άνω του μισού δισ. για Facilities Management

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έναν νέο διαγωνισμό για τετραετή συμφωνία – πλαίσιο, ύψους άνω του μισού δισ. ευρώ, προωθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων (Facilities Management) των δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και των υπολοίπων κτιρίων του υπουργείου.

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού, που προωθείται με κλειστή διαδικασία, δηλαδή με πρόσκληση συγκεκριμένων υποψηφίων, θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαρισμού των χώρων, τη φύλαξη καθώς και τη συντήρηση / διαχείριση των εγκαταστάσεων. Η συμφωνία περιλαμβάνει και δικαίωμα προαίρεσης μέχρι και 100% δηλαδή μπορεί το τελικό της ύψος να αγγίξει το ένα δισ. ευρώ και η διάρκεια τα οκτώ χρόνια.

Η χρηματοδότηση της Συμφωνίας-πλαίσιο θα καλυφθεί κυρίως από κοινοτικά κονδύλια του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και του Ταμείου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων (BMVI) της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

Η συμφωνία – πλαίσιο χωρίζεται σε έξι τμήματα και θα υπογραφεί μία σύμβαση τετραετούς διάρκειας για κάθε περιοχή. Το πρώτο τμήμα αφορά μερικές από τις δομές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την εκτιμώμενη αξία στην τετραετία να φτάνει τα 57 εκατ. χωρίς ΦΠΑ. Το δεύτερο τις υπόλοιπες δομές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τις δομές σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία με εκτιμώμενη αξία 67,2 εκατ. Το τρίτο τις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων νήσων, Κρήτης (99,6 εκατ. ευρώ), το τέταρτο τις περιφέρειες Αττικής κα Στερεάς Ελλάδας (123,6 εκατ. ευρώ), το πέμπτο την Λέσβο (49,2 εκατ.) και το έκτο τα νησιά Χίο και Σάμο (59,6 εκατ. ευρώ).

Εκτός από τις θυγατρικές των ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων που διαθέτουν παρουσία στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων, στις κοινοπραξίες θα συμμετέχουν εγχώριοι και διεθνείς όμιλοι από το χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας.