Αρχική Υπουργεία Υπ. Εξωτερικών: Προκλητική ανάρτηση Τουρκίας πριν την επίσκεψη Δένδια

Υπ. Εξωτερικών: Προκλητική ανάρτηση Τουρκίας πριν την επίσκεψη Δένδια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για «απαράδεκτα μυθεύματα και φαιδρούς ισχυρισμούς» έκανε λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε άκρως επιθετική ανάρτηση από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου» εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών, επεσήμανε ακόμη η ανακοίνωση, εν όψει της αναμενόμενης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, στις 14 Απριλίου.

Η προκλητική ανάρτηση στο Τwitter

Αφορμή ήταν προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Η ανάρτηση συνοδεύτηκε με ένα βίντεο, μεταγλωτισμένο στα αγγλικά, που αναπτύσσει το επιχείρημα περί ελληνικής υπόθαλψης της τρομοκρατίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση μπορεί να διαβαστεί εδώ.

Το μήνυμα του Φαχρετίν Αλτούν αναγράφει:

«Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΡΚΚ. Σε μία δήθεν δομή φιλοξενίας προσφύγων εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων) εναντίον της Τουρκίας, ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ – την στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες εγκαταλείπονται να πεθάνουν στο Αιγαίο. Είναι ώρα να σταματήσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας!».

Το βίντεο επικεντρώνεται, στη συνέχεια, στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι κατά τη δεκαετία του ’90 ο ρόλος της χώρας ήταν κρίσιμος στην στήριξη του ΡΚΚ και στον τότε ηγέτη της Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να αποφύγει τις τουρκικές αρχές.

Επιπλέον, αναφέρει το βίντεο, «μετά τη σύλληψή του ο ίδιος ομολόγησε ότι η Ελλάδα παρείχε όπλα επί σειρά ετών και εκπαίδευση στη δομή του Λαυρίου, ενώ υποστηρίζεται ότι αυτή η εν λόγω δομή εξακολουθεί να αποτελεί «καταφύγιο» για το ΡΚΚ».

Εκτός από το ΡΚΚ, η Ελλάδα κατηγορείται ότι υποστηρίζει και μέλη της FETO

Τονίζεται, ακόμα, ότι η Ελλάδα «στηρίζει ανοικτά» την FETO, πολλά μέλη της οποίας κατέφυγαν στη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και «κυκλοφορούν ελεύθερα» στους δρόμους της παρά τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοσή τους, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής της ευχαρίστησε τη χώρα που προστάτευσε τα μέλη του από τη δικαιοσύνη, αποκαλώντας την Ελλάδα «αδελφή-χώρα».

Τέλος, το βίντεο σημειώνει ότι η Άγκυρα θεωρεί πως αυτές οι «παραβάσεις» αντιβαίνουν στο πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Και καλεί την Ελλάδα να αναλάβει δράση εναντίον της παρουσίας του ΡΚΚ και της FETO, όπως και του DHKP-C στη χώρα και να στηρίξει την Άγκυρα στον αγώνα της εναντίον όλων των μορφών τρομοκρατίας.