Αρχική Νομοθεσία Π.Σκουρλέτης σε ΚΕΔΕ: “Έρχεται νομοσχέδιο-σκούπα στα μέσα Φεβρουαρίου”

Π.Σκουρλέτης σε ΚΕΔΕ: “Έρχεται νομοσχέδιο-σκούπα στα μέσα Φεβρουαρίου”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συζήτηση εφ’όλης της ύλης έκαναν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία, η οποία θα λύνει το πρόβλημα που υπάρχει με τις πληρωμές των εργαζομένων στην καθαριότητα, μετά την ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι το τέλος του 2017.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι, το θέμα του εκλογικού συστήματος δε συζητείται μεμονωμένο από τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αναφορικά με το θέμα της αντιμισθίας των Αντιδημάρχων, καθώς και των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων, εμφανίστηκε θετικός με την προϋπόθεση να μην υπάρξουν αντιρρήσεις από τους Θεσμούς. Ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίσθηκε θετικός και στην αύξηση του ποσοστού που αναλογεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου, ενώ αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μελετά το πολυνομοσχέδιο-“σκούπα”, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

 

Η αντιπροσωπεία που συνάντησε τον υπουργό Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ουσιαστική έναρξη του διαλόγου για τα προβλήματα που απασχολούν το Πρώτο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Είναι σημαντικό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ να μπορούν να συζητούν, όχι μόνο για τα σημεία που συμφωνούν, αλλά και για τα σημεία που διαφωνούν» υπογράμμισαν χαρακτηριστικά οι ομιλητές της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη πρέπει να προηγηθεί κάθε αλλαγής του συστήματος εκλογής των Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος της καταστατικής θέσης των αιρετών και να μπει τέλος στην υποχρηματοδότηση των Δήμων.

Μάλιστα, ο κύριος Πατούλης προσκάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να παραβρεθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ενώ του παρουσίασε τους βασικούς άξονες και τα αιτήματα του Πρώτου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ   ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ