Αρχική Παρασκήνιο Υπ.Εσωτερικών: 17 υπάλληλοι εργάζονται στο γραφείο του υπουργού – Επίθεση στο δημοσιογράφο...

Υπ.Εσωτερικών: 17 υπάλληλοι εργάζονται στο γραφείο του υπουργού – Επίθεση στο δημοσιογράφο Χ.Κώνστα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σκληρή επίθεση στο δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα εξαπέλυσε το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή ρεπορτάζ του δεύτερου σχετικά με τον αριθμό συνεργατών του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο. Το ΥΠΕΣ ζητά από το δημοσιογράφο να ανακαλέσει, καθώς τα όσα ανέφερε σε εκπομπή του Action 24 είναι ανυπόστατα και ανακριβή.

Στην απογευματινή εκπομπή  “Evening report” του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο καλεσμένος στο στούντιο, σχολιαστής Χρήστος Κώνστας, με «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αναφέρθηκε στο όνομα του Υπουργού Εσωτερικών, λέγοντας ψευδώς ότι στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών, απασχολούνται 54 άτομα, των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 2.036 ευρώ έκαστος. Επίσης ανέφερε ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο αν υπολογιστούν οι υπερωρίες, επιπλέον αμοιβές, πιστωτικές κάρτες, τηλέφωνα, έξοδα παραστάσεως, ταξίδια βενζίνες και όλα τα υπόλοιπα.

Ενημερώνουμε τον κ. Κώνστα ότι στο πολιτικό Γραφείο του υπουργού εργάζονται 17 στελέχη (μετακλητοί υπάλληλοι 5, ειδικοί σύμβουλοι 8, δημοσιογράφοι 2, ειδικό επιστημονικό προσωπικό 2), οι δε αποφάσεις διορισμού τους δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει ο κ. Κώνστας για τους 34 αγνώστους στον Υπουργό και το γραφείο του «συνεργάτες»…

Σε ότι αφορά τις αμοιβές των μελών του γραφείου Υπουργού ενημερώνουμε πως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία περί ενιαίου μισθολογίου – Κεφάλαιο Β΄ του ν.4354/2015 (176 /Α΄). Ενδιαφέρουσα θα ήταν η σύγκριση του μισθολογίου των μελών των γραφείων Υπουργών της σημερινής Κυβέρνησης και των προ Ιανουαρίου 2015 Κυβερνήσεων. Οι σημερινές «αστρονομικές» αμοιβές των μελών του γραφείου Υπουργού κυμαίνονται από 700 – 1.350 ευρώ σε αντιστοιχία με τα μισθολογικά κλιμάκια που ισχύουν για το σύνολο του Δημόσιου τομέα. Κατ’ αντιστοιχία προβλέπεται η αμοιβή για υπερωριακή εργασία, όσες δε έχουν βεβαιωθεί – αλλά δεν έχουν καταβληθεί – είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από το επιτρεπόμενο όριο και δεν ανταποκρίνονται στις ώρες στις οποίες απασχολούνται, καθώς αυτές είναι πολύ περισσότερες.

Πρόσθετες αμοιβές, πιστωτικές κάρτες, τηλέφωνα, έξοδα παραστάσεως, ταξίδια βενζίνες κλπ υφίστανται στον φανταστικό κόσμο που κατασκευάζει ο κ. Κώνστας.

Ο κ. Κώνστας δίχως να τηρεί κανένα κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δίχως να έχει την στοιχειώδη επίγνωση του ρεπορτάζ του, χωρίς δημοσιογραφική έρευνα προχώρησε σε μια απρεπή επίθεση όχι μόνο εναντίον του υπουργού κ. Σκουρλέτη, αλλά και εναντίον των εργαζομένων στο πολιτικό γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών, με παντελώς ανυπόστατες και ανακριβείς πληροφορίες, ενώ θα μπορούσε ο ίδιος να ζητήσει από το Υπουργείο τα δεδομένα. Αντιθέτως, με κίνητρα που δεν γνωρίζουμε, αλλά ο καθένας θα μπορούσε να υποθέσει, δεν έπραξε τίποτα για τη διασταύρωση των πληροφοριών αυτών, ενδεχομένως στην προσπάθειά του να διανθίσει με τη φαντασία του, την αναληθή επικοινωνούμενη είδηση.

Η ακρίβεια και η αμεροληψία αποτελούν αξίες και εντάσσονται ακριβώς στον πυρήνα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο κ. Κώνστας είτε θα αποδείξει άμεσα τις πληροφορίες που διέχυσε είτε θα επανορθώσει αποκαθιστώντας την αλήθεια μέσα από την ίδια εκπομπή. Οτιδήποτε άλλο συνιστά όχι μόνο δημιουργία ψευδών εντυπώσεων αλλά και συκοφαντία και καθιστά έκθετο τον κ. Κώνστα στις προβλεπόμενες έννομες συνέπειες.