Αρχική Υπουργεία Υφυπουργείο Αθλητισμού: Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για έργα στο ΕΑΚ Λάρισας και στο...

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για έργα στο ΕΑΚ Λάρισας και στο Στάδιο Αλκαζάρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Ν. Λιούπα, τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Χρ. Καλομπάτσο και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γ. Κουρδή, είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Στη συνάντηση αυτή υπογράφηκαν Προγραμματικές Συμβάσεις για την προμήθεια νέου ελαστικού τάπητα στίβου και αθλητικού εξοπλισμού στο ΕΑΚ Λάρισας, προϋπολογισμού 898.132 ευρώ, καθώς και για την ανακαίνιση βοηθητικού χώρου του Σταδίου Αλκαζάρ, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ.

Παράλληλα, με γνώμονα την αθλητική ανάπτυξη της Λάρισας, για την αθλητική οικογένεια του νομού και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας δρομολογήθηκαν επιπλέον έργα, όπως:

– η δημιουργία βοηθητικών γηπέδων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Τυρνάβου, προϋπολογισμού 218.000 ευρώ,

– η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων άθλησης ενηλίκων σε υπαίθριους χώρους στον οικισμό Γόννων, Δήμου Τεμπών, προϋπολογισμού 18.476 ευρώ,

– η συντήρηση και ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Ελασσόνας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ,

– ο εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων Νίκαιας, Δήμου Κιλελέρ, προϋπολογισμού 730.000 ευρώ,

– η ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 516.026 ευρώ, το οποίο ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι, μαζί με τον δήμαρχο, Αντώνη Γκουντάρα,

– η αντιμετώπιση ζημιών από τον «Ιανό» στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Δήμου Φαρσάλων και στο γήπεδο ποδοσφαίρου Δήμου Φαρσάλων, αλλά και για αθλητικές υποδομές των κοινοτήτων Βασίλη και Υπερείας, ύψους 250.000 ευρώ.

Eπιπροσθέτως, στηρίζοντας έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας, 76 σωματεία του νομού Λάρισας, που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ενισχύθηκαν τον Δεκέμβριο με 211.000 ευρώ και στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, άλλα 50 σωματεία, τα οποία κατέθεσαν τον φάκελο τους ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα εισπράξουν 128.500 ευρώ, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.