Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Ύδρα: Αποκαλυπτικό υλικό από τον όρμο Μπίστι το βράδυ της Παρασκευής

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις στη διάρκεια της προανάκρισης αναιρούν τις αθωωτικές δηλώσεις των μελών του πληρώματος του πλοίου “Περσεφόνη”, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν καμία γνώση για την αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής και κατέστρεψε 300 στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης στο νησί.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, τα μέλη του πληρώματος όχι μόνο προσπάθησαν να κατασβήσουν τα ίχνη της εμπρηστικής πράξης, αφαιρώντας από την παραλία αποδεικτικά στοιχεία που τους ενοχοποιούσαν, αλλά επίσης σπεύσαν να απομακρυνθούν από το σημείο όταν είδαν να πλησιάζει το τέντερ σκάφος από τον διπλανό όρμο, το οποίο κινητοποιήθηκε λόγω της φωτιάς που προήλθε από έκρηξη στην εν λόγω παραλία.

Το γεγονός ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στη νότια Ύδρα, όπου βρίσκονταν δύο σκάφη. Το πλοίο “Περσεφόνη” με 13μελές πλήρωμα και 17 επιβάτες από το Καζακστάν, βρισκόταν στον όρμο Μπίστι λόγω ισχυρών ανέμων. Στη γειτονική όρμο, άλλο σκάφος αντίκρισε φωτιά περίπου στις 22:45.

Το πλήρωμα του δεύτερου σκάφους αποβιβάστηκε και πλησίασε τον όρμο Μπίστι, όπου είδε το πλήρωμα του “Περσεφόνη” να προσπαθεί να συγκεντρώσει υλικά από τη φωτιά. Αντί να συνεργαστούν, το πλήρωμα του “Περσεφόνη” αναχώρησε γρήγορα για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης, χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως το λιμεναρχείο για την παρουσία τους στον όρμο Μπίστι.

Αφού αναχώρησε από τον όρμο Μπίστι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το “Περσεφόνη” κατέπλευσε στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Εκεί, οι 17 επιβάτες από το Καζακστάν αποβιβάστηκαν και απευθύνθηκαν αμέσως προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, απ’ όπου αναχώρησαν στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Μετά την αποβίβαση των Καζακστανών, το “Περσεφόνη” επέστρεψε και ελλιμενίστηκε στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Παραμένει αβέβαιο εάν η αποχώρηση των Καζακστανών οφείλεται στη λήξη του ναύλου ή στο γεγονός του εμπρησμού στην Ύδρα.

Ερωτήματα που προκύπτουν

Παρά τις δηλώσεις του καπετάνιου του “Περσεφόνη”, ότι “ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα”, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που ενισχύουν τις κατηγορίες κατά του πληρώματος.

Καταρχάς, η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την ίδια νύχτα δείχνει ότι το “Περσεφόνη” ήταν το μοναδικό σκάφος που βρισκόταν κοντά στο σημείο της φωτιάς.

Επίσης, σύμφωνα με το marinetraffic, το “Περσεφόνη” ήταν το μόνο σκάφος στον όρμο Μπίστι κατά τη διάρκεια της φωτιάς.

Το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος, χωρίς πρόσβαση από την ξηρά.

Τέλος, αντί να συνεργαστούν με το διπλανό σκάφος που τους πλησίασε με τέντερ, τα μέλη του πληρώματος αποχώρησαν απότομα από την περιοχή, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Επικός ταξιδιώτης αργοπορημένος και χωρίς ταυτότητα για Πάρο

Στο λιμάνι του Πειραιά μια παρέα νέων που περίμενε τον φίλο τους, ο οποίος αργούσε και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

ΕΛ.ΑΣ: Αποκάλυψη οργανωμένου κύκλωματος για παραγωγή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Eξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών μέσω του «Ελ. Βενιζέλος».

Ενημέρωση για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι λαμβάνουν μαζικά email από την ΑΑΔΕ

Τουλάχιστον έξι στις δέκα προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις χρειάζονται τροποποίηση λόγω σοβαρών ελλείψεων και ανακρίβειας στα στοιχεία.

Αλλαγές στην εκπαίδευση: Πολλαπλό βιβλίο και βελτιώσεις στις Πανελλαδικές – Οι προτάσεις του υπουργού Παιδείας

«Οι αλλαγές στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσουν από το Νηπιαγωγείο για να καταλήξουν στο Λύκειο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ενημερωτικό Δελτίο

ΕΛ.ΑΣ: Αποκάλυψη οργανωμένου κύκλωματος για παραγωγή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Eξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών μέσω του «Ελ. Βενιζέλος».

Χάος από ιπτάμενες κατσαρίδες στη Λάρισα – Δείτε εικόνες

Πληθυσμοί των εντόμων πολλαπλασιάζονται κρυμμένοι κάτω από τα πατώματα των σπιτιών, αλλά και στα πάρκα και τα δημόσια κτίρια.

Αθηναίος μεταμορφώνει το μπαλκόνι του σε κυκλαδύτικο – Δείτε βίντεο

Αν δουλεύεις και θέλεις να νιώσεις σαν να είσαι σε διακοπές στην Αθήνα, δες αυτό το κυκλαδίτικο μπαλκόνι!

Καύσωνας κατακλύζει την Ελλάδα: Οι θερμοκρασίες σκαρφαλώνουν στους 41°C

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας περιγράφει την προσεχή εβδομάδα ως "μαραθώνιο ζέστης".