Οι βουλευτές του Ιταλικού κοινοβουλίου την ώρα που έπεφτε το άγριο ξύλο τραγουδούσαν το «Bella Ciao»

Σύμφωνα με το Politico το ξύλο άρχισε να πέφτει την στιγμή που γινόταν η ψηφοφορία για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ανοίγει το δρόμο για να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία στις περιφέρειες της Ιταλίας.

Κατά τα φαινόμενα και όπως μπορούμε να δούμε και από το βίντεο όλα ξεκίνησαν όταν βουλευτής της αντιπολίτευσης αντέδρασε στο νομοσχέδιο, προσπαθώντας να δώσει μια Ιταλική σημαία, στο αντίπαλο του βουλευτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ξύλο στην Ιταλική Βουλή με πρωταγωνιστές βουλευτές
Βιντεο)-Ιταλία: Ξύλο στην Βουλή με πρωταγωνιστές βουλευτές - Skai Patras |  Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα

Δύο υπάλληλοι έσπευσαν να απομακρύνουν τον βουλευτή Ντόνο του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Πέντε Αστέρων από τον Καλντερόλι, ενώ στη συνέχεια ο καβγάς κορυφώθηκε όταν επενέβησαν δεκάδες βουλευτές από τα κόμματα «Λέγκα» και «Αδελφοί της Ιταλίας», που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Ντόνο τελικά έπεσε και μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα σε αναπηρικό καροτσάκι από το ιατρικό προσωπικό του κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα είπε: «Ανάμεσα στις διάφορες κλωτσιές, δέχθηκα επίσης μια πολύ δυνατή γροθιά στο στέρνο και κατέρρευσα επειδή δεν μπορούσα να αναπνεύσω»

 Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, είπε: «Κάτω τα χέρια από τη σημαία μας και από εμάς τους ίδιους. Ντροπή, δεν θα σας περάσει»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις