ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Ανοίγει” ο δρόμος για 302 προσλήψεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς φαίνεται ότι οι διαδικασίες ξεπαγώνουν και οι διαδικασίες θα συνεχιστούν κανονικά.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να «παγώσει». Μάλιστα, , οι σκέψεις που υπήρξαν για επανάληψή του έχουν εγκαταλειφθεί.

Κι αυτό, γιατί αποφασίστηκε ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί κανονικά και οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ήδη τα χαρτιά τους θα συνεχίσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πρόσληψή τους.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που η ΕΥΠ προσέλαβε προσωπικό, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία να είναι ιδιαίτερα υψηλός. Πρόκειται για μία «γερασμένη» υπηρεσία πληροφοριών, σε σχέση με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προσλάβει υπαλλήλους επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το 2009, όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για περίπου 90 άτομα. Μάλιστα, η τελευταία φορά που έγινε σημαντικός αριθμός προσλήψεων ήταν επί θητείας Αποστολίδη στην ΕΥΠ, περίοδο 1999-2004.