Αρχική Υπουργεία Ξενογιαννακοπούλου: Η χώρα γυρίζει σελίδα μετά από 10 δύσκολα χρόνια

Ξενογιαννακοπούλου: Η χώρα γυρίζει σελίδα μετά από 10 δύσκολα χρόνια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε η Μαριλίζα Γενογιαννακοπούλου στη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

Υποστήριξε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χαρακτήρισε αγωνίστρια την προκατοχό της, και ανέφερε πως θα συνεχίσει τον αγώνα για μία «σύγχρονη,  δημοκρατική, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του τόπου».

Η ίδια μίλησε για ένα «επιτελικό δημόσιο» και μια «ισχυρή δημόσια διοίκηση» που θα προασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία και θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπενθύμισε  ότι τα τελευταία έξι χρόνια απείχε από την πολιτική και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποδέχτηκε την τιμητική όπως τη χαρακτήρισε πρόταση του πρωθυπουργού. Όπως ανέφερε δέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επειδή « η χώρα γυρίζει σελίδα μετά από 10 δύσκολα χρόνια» Το μέλλον της χώρα μας αφορά όλους, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «υποστήριξα την ανάγκη μίας προοδευτικής σύγκλισης και συνεργασίας». Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν θα είναι  όλα εύκολα.

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη έκανε τον απολογισμό του έργου της στο υπουργείο, σημειώνοντας ότι «η καθημερινή μας φροντίδα ήταν πως θα κάνουμε βήματα για την ανασυγκρότηση της χώρας και πως θα γίνει  φιλικότερη η δημόσια διοίκηση».  Στόχος μας είπε, ήταν «να αναστραφεί η αρνητική εικόνα πατώντας πάνω σε παθογένειες δεκαετιών. Ολοκληρώσαμε μεταρρυθμίσεις , το δημόσιο διαθέτει αξιολόγηση δομών, ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Προτεραιότητα μας ήταν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί» καλωσορίζοντας την αγαπητή – όπως τη χαρακτήρισε Μαριλίζα.