Αρχική Υπουργεία Ξενογιαννακοπούλου για “Βοήθεια στο Σπίτι” : Το σχέδιο μονιμοποίησης των υπαλλήλων

Ξενογιαννακοπούλου για “Βοήθεια στο Σπίτι” : Το σχέδιο μονιμοποίησης των υπαλλήλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα σχέδιο μονιμοποίησης συμβασιούχων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και της δημιουργίας 3.000 μόνιμων θέσεων, ανακοίνωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στο OPEN, το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους, υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, πρόκειται να προχωρήσουν

  • Στη δημιουργία νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί προσεχώς και στην οποία μεταξύ άλλων και σε κύριο σημείο του, θα υπάρχει η σύσταση των 3.000 μόνιμων θέσεων του Προγράμματος.
  • Δεν θα υπάρξει αυτόματη μετατροπή των εργαζομένων ορισμένου χρόνου του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου. «Αυτό άλλωστε απαγορεύεται από το Σύνταγμα», τόνισε η κ. υπουργός.
  • Θα υπάρξει Προκήρυξη, κατά την οποία θα υπάρξει η «μέγιστη, προβλεπόμενη μοριοδότηση», για τους ήδη εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι», που θα αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους.