Αρχική Υπουργεία Ξενογιαννακοπούλου: Επένδυση σε δημόσιους λειτουργούς με υψηλά προσόντα

Ξενογιαννακοπούλου: Επένδυση σε δημόσιους λειτουργούς με υψηλά προσόντα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η επένδυση σε νέα στελέχη, δημόσιους λειτουργούς με υψηλά προσόντα, είναι αναγκαία για μια σύγχρονη, δημοκρατική, ανεξάρτητη, αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Είναι προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη σύγχρονη λειτουργία της».

Αυτό τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποδεχόμενη τους 100 νέους σπουδαστές και σπουδάστριες της ΚΣΤ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς «Αλέξανδρος Σβώλος» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔA). Στον χαιρετισμό της η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε, ότι η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να λειτουργεί στη βάση των αρχών και στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και να είναι θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος.

«Την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων (σ.σ.: η Δημόσια Διοίκηση) δοκιμάσθηκε και στοχοποιήθηκε. Επιχειρήθηκε η ισοπεδωτική απαξίωση της λειτουργίας της και των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν χρόνια προβλήματα, παθογένειες, ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Είναι όμως διαφορετικό θέμα η αναγκαία κριτική και άλλο η επιδίωξη επιβολής της λογικής του “μικρού κράτους” στο πλαίσιο της στενής νεοφιλελεύθερης αντίληψης. Κάτι που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη με δραματικές συνέπειες και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.