Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» με μαθητές από όλη την Ελλάδα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» με μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, το μπάσκετ και το βόλεϊ από τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να ενημερωθούν για την ιστορία του μαγευτικού Παναθηναϊκού Σταδίου.

Με τη συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας ξεκίνησε για 13η χρονιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics». 

Η επίσημη έναρξη για την περίοδο 2023/24 έγινε με την επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας-Μαρίας Μιχαηλίδου, με τη συνοδεία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της ΔΟΕ Σπύρου Καπράλου.

«Είχα την ευκαιρία μαζί με τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο να γνωρίσω από κοντά το πρόγραμμα και να δω τη χαρά των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στους συντελεστές του, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που συνεισφέρουν σε αυτό και προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον αθλητισμό, σε έναν τόσο μοναδικό χώρο όπως είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

 Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα στηρίζει πάντα τόσο όμορφες και ξεχωριστές ενέργειες», ανέφερε η Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου.

«Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει πάλι αυτό το πρόγραμμα με την παρουσία της Υφυπουργού. Μέχρι τώρα έχουν έρθει πάνω από 250.000 μαθητές και μαθήτριες από περισσότερα από 3000 δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Η συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Παιδείας είναι εξαιρετική και συγκεκριμένα με την κα Μιχαηλίδου η οποία αγκάλιασε αυτό το πρόγραμμα από τη στιγμή που της το παρουσιάσαμε. Νομίζω ότι το χαμόγελο των παιδιών και η χαρά των εκπαιδευτικών είναι το καλύτερο επιστέγασμα για αυτή την προσπάθεια», είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, το μπάσκετ και το βόλεϊ από τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να ενημερωθούν για την ιστορία του μαγευτικού Παναθηναϊκού Σταδίου.

Κατά την επίσκεψη της κας Μιχαηλίδου, στο πρόγραμμα συμμετείχε το 7ο  Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου με τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές Γιώργο Χαλκίδη (χάντμπολ),  Νίκο Πασσιά (χάντμπολ), Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), Άννα Χαραλαμπίδη (υδατοσφαίριση), Χριστίνα Καλτσά (ρυθμική γυμναστική), Χριστίνα Ζαχαριάδου (αντισφαίριση), Σοφία Σημαντήρη (βόλεϊ), Δημοσθένη Μαρίφογλου (στίβος) και Παναγιώτη Παπανικολάου (τζούντο) να μυούν τα παιδιά στον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics», ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 , σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και  τον ΣΕΓΑΣ και διεξάγεται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.
Είναι δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές. Θα είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών με δυνατότητα επίσκεψης 9:00 – 11:00 ή 11:00 – 13:00.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι – Πρότεινε την ενοχή της 39χρονης

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι -...

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη...

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο

Κ. Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον...

Ενημερωτικό Δελτίο

«Ξάφρισαν» όλη την τάξη σε σχολική εκδρομή στην Ρώμη

«Ξάφρισαν» όλη την τάξη σε σχολική εκδρομή στην Ρώμη, θύμα κλοπής έπεσαν οι περίπου 80 μαθητές από το Ηράκλειο Τέλος καλό, όλα καλά για τους...

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το άρθρο 16 χρειάζεται να αλλάξει συνολικά

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το άρθρο 16 χρειάζεται να αλλάξει συνολικά Τη σημασία της αναθεώρησης του άρθρου 16 προκειμένου να γίνει μοχλός για την κοινωνική κινητικότητα στη...

Έρευνα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ένας κατώτατος μισθός «φεύγει» για την εκπαίδευση των παιδιών

Έρευνα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ένας κατώτατος μισθός «φεύγει» για την εκπαίδευση των παιδιών Τουλάχιστον έναν κατώτατο μισθό «θυσιάζει» στο ...βωμό της εκπαίδευσης το 30% των εργαζομένων. Αυτό μαρτυρά αναλυτική...

Κλοπές και ναρκωτικά σε πενταήμερη εκδρομή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη

Κλοπές και ναρκωτικά σε πενταήμερη εκδρομή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη, η αστυνομία επιστράτευσε ακόμη και εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών Επεισοδιακή εξελίχθηκε η εκδρομή μαθητών...