Αρχική Παιδεία Ξεκίνησε το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων – Τι ισχύει για τα σχολεία

Ξεκίνησε το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων – Τι ισχύει για τα σχολεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην ανακοίνωση μέτρων «χαλάρωσης» του σκληρού lockdown προχώρησε η κυβέρνηση χθες κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα καθυστερήσει, με την  τηλεκπαίδευση να συνεχίζεται για όλες τις βαθμίδες.

Να σημειωθεί, ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε, ότι θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις να ανοίξουν στις 12 Απριλίου.

Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει εκ νέου τη δυνατότητα επιστροφής των μαθητών της Γ’ Λυκείου αρχικά, και εν συνεχεία των άλλων τάξεων του λυκείου και του γυμνασίου στα θρανία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στις 2 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, καθορίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάρτισης του ενιαίου τελικού καταλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων) και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Ο κατάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 1η Απριλίου, και θα καταρτιστεί με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας (σε περίπτωση ίδιας ηλικίας γέννησης η ταξινόμηση θα γίνεται αλφαβητικά).

Σημειώνεται, ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε, νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επέκταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο. Η κ. Μακρή ουσιαστικά προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα ότι η σχολική χρονιά θα παραταθεί έως τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη απόφαση.