ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η πορεία των αγροτών για το προγραμματισμένο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Agrotica

Ξεκίνησε η πορεία των αγροτών για το προγραμματισμένο πανελλαδικό συλλαλητήριο  στην Agrotica Tο αγροτικό ζήτημα αναμένεται να θέσει έστω και άτυπα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις Βρυξέλλες με δεδομένο ότι πολλά από τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών εξαρτώνται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). «Όπως ξέρετε, πολλές αποφάσεις που επηρεάζουν εσάς έχουν να […]

Ξεκίνησε η πορεία των αγροτών για το προγραμματισμένο πανελλαδικό συλλαλητήριο  στην Agrotica

«Όπως ξέρετε, πολλές αποφάσεις που επηρεάζουν εσάς έχουν να κάνουν και με αποφάσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, θέλω να σας πω και κάτι ακόμη, και αυτό νομίζω πρέπει να είναι μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν γίνεται εμείς να επιβάλουμε στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας να έχουν ένα κόστος για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να εισάγουμε στην ΕΕ προϊόντα από χώρες που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δεν βάζουν τα ίδια υψηλά στάνταρ στα προϊόντα τους. Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που θα μας απασχολήσει πολύ έντονα τους επόμενους μήνες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με αγρότες στη Βόνιτσα, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής.

Πορεία προς Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης την πορεία τους προς την Θεσσαλονίκη για το ραντεβού στην 30ή διεθή έκθεση Agrotica, με στόχο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες ζητούν λύσεις για το αυξημένο κόστος παραγωγής, ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου.

Τουλάχιστον 150 αγροτικά μηχανήματα ξεκίνησαν από το μπλόκο στο Δερβένι με τελικό προορισμό το πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή.

Εκεί, έχουν δώσει ραντεβού με τους αγρότες από Χαλκιδική, Κουφάλια, Χαλκηδόνα και τις γύρω περιοχές, οι οποίοι επίσης έχουν ξεκινήσει την πορεία τους για το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Agrotica, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας στις 11 το πρωί θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο στο Στεφανοβίκειο.

Εξάλλου για μια ώρα -από τις 4 ως τις 5 το απόγευμα- αγρότες στα τέσσερα βασικά μπλόκα της Θεσσαλίας θα κλείσουν τους δρόμους της περιοχής τους.

Αγρότες της Φθιώτιδας θα κλείσουν από τις 2 ώς τις 4 την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στην Αταλάντη.

Στην Πάτρα, μελισσοκόμοι θα συγκεντρωθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και από εκεί με τα επαγγελματικά τους οχήματα θα κινηθούν προς το κέντρο της Πάτρας, με σκοπό να παραδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στις τοπικές αρχές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

string(0) ""