Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στη Δυτική Αττική για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στη Δυτική Αττική για την καταπολέμηση των κουνουπιών, πρώτος κύκλος εφαρμογής προνυμφοκτονίας

 Η Περιφερειακή Ενότητα  Δυτικής  Αττικής ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2024 στις περιοχές  χωρικής της αρμοδιότητας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος (1ος) κύκλος εφαρμογής προνυμφοκτονίας στις 9 & 10/4/2024.

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα Κουνούπια στη Δυτική Αττική σε ρέματα,  υγροβιότοπους και εκβολές αγωγών - E-Megara-GR

Περιοχές εφαρμογής είναι

α) περιαστικό – αγροτικό περιβάλλον (ρέματα, κανάλια, εκβολές αγωγών ομβρίων , πλημμυρισμένες ακαλλιέργητες εκτάσεις 

β) φυσικά συστήματα –υγρότοποι.

Ιδιαίτερη σημασίας είναι η περιοχή Βουρκαρίου και Ψάθας , περιοχές στις οποίες παρατηρείται μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παρατεταμένης ζέστης σε συνδυασμό με την ύπαρξη μεγάλων κατακλυσμένων επιφανειών.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται από εδάφους με επίγεια συνεργεία, είτε από αέρος με DRONE όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα επίγειας πρόσβασης.

Επίσης πραγματοποιούνται εβδομαδιαίοι έλεγχοι  με  δειγματοληψίες ως προς  των πληθυσμών προνυμφών σε όλους τις περιοχές , με προτεραιότητα σε εκείνους όπου καταγράφεται υψηλή πυκνότητα πληθυσμών κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί, δειγματοληψίες και οποιεσδήποτε παρεμβάσεις (προγραμματισμένες η έκτακτες ) χρειαστεί να πραγματοποιηθούν θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για την πορεία του προγράμματος ως προς την  διαχείριση και αντιμετώπιση των κουνουπιών παρακολουθούνται καθημερινά από την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής  καθώς και από  τον Πρόεδρο της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής Παρακολούθησης-Παραλαβής του Έργου της Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική - iefimerida.gr

Κλεάνθης Βαρελάς: Προτεραιότητα η προστασία της υγείας των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Κλεάνθης Βαρελάς, τονίζοντας την προτεραιότητα που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς για την με κάθε τρόπο προστασία της υγείας των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και τους απορρέοντες από αυτήν κινδύνους, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Κουνουπιών που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, συστηματικά και με υπευθυνότητα, παρεμβαίνοντας επιπλέον και με έκτακτες εφαρμογές ψεκασμών, όπου κριθεί αναγκαίο.

Να επισημάνουμε ότι, παράλληλα με την Περιφέρεια, όλοι οι Δήμοι έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση να υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα εντός του αστικού ιστού, διενεργώντας καθαρισμό και ψεκασμούς σε όλα τα φρεάτια των όμβριων υδάτων, όπως και σε σημεία με στάσιμα νερά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

“Μάθε πού ψηφίζεις”: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα των Ευρωεκλογών

Σε λειτουργία τέθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του υπουργείου...

Η κόρη του Mπραντ Πιτ αποκήρυξε τον πατέρα της – Άλλαξε το επίθετο της σε “Τζολί”

Ολοένα και μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ του Μπραντ Πιτ και...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξελέγη εχθές Πέμπτη 23 Μαΐου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Β. Ξυπολυτάς, μετά...

Εμπόδια στην καταβολή επιδόματος στέγασης για εργαζόμενους της περιφέρειας

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την «Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης...

Συνάντηση Ζαχαράκη – Κυρίζογλου- Μίλησαν για τα προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων  

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου είχε η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της από κοινού...

Στην Καλαμάτα η παρουσίαση-αναγγελία των “Γαλάζιων Σημαιών 2024”

Την ετήσια εκδήλωση για την αναγγελία των βραβεύσεων διοργανώνει στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 24 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ο εθνικός χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»,...