Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.859 θέσεις μονίμων

Οι υποψήφιοι θα πρέπει, αρχικά, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στην πλατφόρμα την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ακολουθώντας τη διαδρομή www.asep.gr/ Πολίτες/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, με βάση τις οδηγίες που παρέχει κάθε προκήρυξη.

Οι προκηρύξεις που «τρέχουν» αφορούν τον τομέα της υγείας με 1.666 θέσεις νοσηλευτών και άλλων παραϊατρικών ειδικοτήτων σε νοσοκομεία όλης της χώρας, το ΕΚΑΒ, το οποίο θα στελεχωθεί με 93 Διασώστες / Πληρώματα Ασθενοφόρων, και την Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ΑΕ, όπου θα καλυφθούν 80 θέσεις μηχανικών και άλλων ειδικοτήτων.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός της Αρχής για 404 θέσεις Γραμματέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αναλυτικά οι προκηρύξεις που εκδόθηκαν προβλέπουν τα ακόλουθα:

Νοσοκομεία και ΕΟΦ
Από σήμερα και για 15 ημερολογιακές ημέρες -έως τις 31 Ιανουαρίου- θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων για 1.666 θέσεις σε 37 ειδικότητες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας σε όλη τη χώρα. Τις θέσεις θα καταλάβουν νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτικής, μεταφορείς ασθενών, προσωπικό θαλάμων, χειριστές ιατρικών συσκευών, ραδιολόγοι και ακτινολόγοι, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, εργοθεραπευτές, διαιτολόγοι, μαίες, κοινωνικοί λειτουργοί, αλλά και τραπεζοκόμοι, καθαριστές και επιμελητές.

Διασώστες
Ενενήντα τρεις Διασώστες ως Πληρώματα Ασθενοφόρων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκηρύχθηκαν για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) λόγω υποστελέχωσης. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες ημέρες -στις 12 Ιανουαρίου- και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ένα επιπλέον περιθώριο να αποστείλουν υπογεγραμμένη μορφή της αίτησης, μαζί με τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ έως τις 31 Ιανουαρίου.

Μηχανικοί και διοικητικοί
Στις 24 Ιανουαρίου πέφτει η «αυλαία» στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 80 προσλήψεις αορίστου χρόνου στην ΕΥΑΘ με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους υποψηφίους, ενώ στις 30 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία και για την ταχυδρομική αποστολή της εκτυπωμένης μορφής της αίτησης μαζί με τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οσο για τις θέσεις, κατανέμονται σε 18 ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, μεταξύ των οποίων πολιτικοί μηχανικοί, πληροφορικάριοι, διοικητικοί, τοπογράφοι, ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί αυτοματισμού. Οι ενδιαφερόμενοι για όλες τις προκηρύξεις μπορούν να αποστέλλουν τον φάκελό τους αποκλειστικά ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Τ.Θ. 14308, Αθήνα, Τ.Κ. 115 10, με αναφορά του αριθμού προκήρυξης που τους ενδιαφέρει.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Έρχεται νέα προκήρυξη: 131 μόνιμες προσλήψεις σε Επιμελητήρια και υπουργεία

Έρχεται νέα προκήρυξη: 131 μόνιμες προσλήψεις σε Επιμελητήρια και υπουργεία Νέα προκήρυξη μονίμων για 131 προσλήψεις σε 5 υπουργεία και επιμελητήρια. Η εν λόγω προκήρυξη...

ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη “μαμούθ” για τις 817 μόνιμες θέσεις στα Νοσοκομεία

ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη "μαμούθ" για τις 817 μόνιμες θέσεις στα Νοσοκομεία Η προκήρυξη 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πλήρωση 817 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας...

ΑΣΕΠ: Βγαίνουν τα αποτελέσματα για δύο προκηρύξεις

ΑΣΕΠ: Βγαίνουν τα αποτελέσματα για δύο προκηρύξεις, με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται το ΑΣΕΠ προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα προκηρύξεων το επόμενο διάστημα. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για το «Βοήθεια στο Σπίτι» Αρχίζει η υποβολή δικαιολογητικών για τις θέσεις στα ΟΤΑ α΄ βαθμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι...