Αρχική Υπουργεία Βρούτσης: Το 2020 θα είναι έτος ψηφιακής μεταρρύθμισης

Βρούτσης: Το 2020 θα είναι έτος ψηφιακής μεταρρύθμισης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι “καναμε την προηγούμενη περίοδο δομικές αλλαγές, φτιάξαμε τον Ήλιο για τη χαρτογράφηση συντάξεων, ΗΔΙΚΑ και το ΚΕΑΟ” σημειώνοντας ότι το 2020 θα είναι έτος ψηφιακής μεταρύθμισης. Παράλληλα, τόνισε
“θα μειώσουμε το μη μισθολογικό κόστος για να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθούν οι προσλήψεις. Οι εξοντωτικές εισφορές βλάπτουν τους μη μισθωτούς”.
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, ανέφερε πως βασικός στόχος παραμένει η πλήρης μετάβαση σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που θα εξασφαλίσει την άμεση και αυθημερόν εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ θα διευκολύνει παράλληλα και το έργο των εργαζομένων. Ακόμη, επανέλαβε ακόμη μια φορά πως οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτέλεσαν μια δικαίωση για την κριτική που ασκούσε ήδη προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, καθώς αποδείχθηκε πως ο αντισυνταγματικός πλέον ν. Κατρούγκαλου, «τιμωρούσε» την παραγωγική Ελλάδα.

Επιπλέον, δήλωσε «προχωράμε και με αλλαγές στην επικουρική, σε ένα νέο σύστημα καθολικό, δημόσιο, και κεφαλαιοποιητικό ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να λαμβάνουν καλύτερες αποδόσεις για τις εισφορές τους. Όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Από την πλευρά της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ο πρόεδρος Λευτέρης Θεοχάρης άνεφερε ότι η ΠΟΣΕ είχε διαφωνήσει με την δημιουργία ενός ταμείου, όπως είναι ο ΕΦΚΑ και είχε προτείνει τρία. Σημείωσε δε ότι 7.500 υπαλληλοι του ΕΦΚΑ κληρονομησαν και διαχειριζονται σκελετούς των παλιών ταμείων.