Αρχική Υπουργεία Βρούτσης: “Αλλάζει τελείως το ασφαλιστικό σύστημα”

Βρούτσης: “Αλλάζει τελείως το ασφαλιστικό σύστημα”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Ένα πιο απλό και πιο δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα» υποσχέθηκε στους ασφαλισμένους ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης. Το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα περιλαμβάνει αυξημένες επικουρικές συντάξεις όπως επιτάσσουν οι πρόσφατες αποφάσεις της δικαιοσύνης ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης για να υπάρχει κίνητρο για τον ασφαλισμένο να μείνει στη δουλειά περισσότερα χρόνια, ανέφερε ο υπουργός από το βήμα του 4ου Thessalonii Summit.

Όσον αφορά τους μισθωτούς το 2020 θα υπάρξει μείωση κατά 0,9% στις καταβληθείσες εισφορές τους. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα» παρέχοντάς τους ένα κίνητρο να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Το νέο ασφαλιστικό θα στηριχτεί σε μία μελέτη επάρκειας του συστήματος την οποία θα υλοποιήσει το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι σταδιακά η ανεργία να φτάσει στο 8,2% στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα να «αποδείξει ότι στηρίζει την πατρίδα» καθώς δεν υπάρχει «κανένα άλλοθι για αναβλητικότητα πλέον». «Κάντε προσλήψεις» προέτρεψε τους επιχειρηματίες διακηρύσσοντας ότι θα είναι αμείλικτος στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ο υπουργός Εργασίας στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης έθεσε και την επιστροφή των Ελλήνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Βρούτσης κλείνοντας είπε πως η κυβέρνηση στηρίζεται στο τρίπτυχο αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, υπευθυνότητα αναγνωρίζοντας ότι δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες στους πολίτες και πρέπει να «περάσουμε πάνω από τον πήχυ».

πηγή : makthes.gr