Αρχική Υπουργεία Βρούτσης: Κανένας δεν θα μείνει ακάλυπτος στην κρίση

Βρούτσης: Κανένας δεν θα μείνει ακάλυπτος στην κρίση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβεβαιώσεις ότι κανένας δεν θα μείνει ακάλυπτος όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση, έδωσε ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή και αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζόμενων που αναγνωρίστηκαν ως αποτελεσματικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κορυφαίους οικονομολόγους.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, με ευθύνη, λελογισμένα για να καλύψουμε και τον τελευταίο πολίτη, κανείς να μην μείνει ακάλυπτος μέσα στην κρίση κι εμείς δεσμευόμαστε ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος του, ακάλυπτος», είπε ο υπουργός Εργασίας και αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα ξένου Τύπου που έγραφαν «πώς να πάρετε μαθήματα από την Ελλάδα».

Ο Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο για την κατοχύρωση της τηλεργασίας που προωθεί η κυβέρνηση και θα περιλαμβάνεται στον εργατικό νόμο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «έλλειμμα που αναδείχθηκε στην υγειονομική κρίση και θα την καθιερώσουμε, καθώς παγκοσμίως αναγνωρίστηκε ως κάτι θετικό».

«Τρία εκατομμύρια πληρωμές θα γίνουν τα Χριστούγεννα λόγω της εργένης», είπε και απαντώντας στην πρόταση του ΚΚΕ για τον κατώτατο μισθό ανέφερε πως είναι ένα από τα κεντρικά θέματα που συζητιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Θα υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο που θα έρθει προς ψήφιση με τη μορφή οδηγίας», είπε και επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι επιδιώκει να καπελώσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

«Ο συνδικαλισμός για την ΝΔ είναι πυλώνας και πρέπει να είναι δικλείδα να προσελκύει όσο περισσότερους, αλλά με υγιή φωνή, μην έχετε ψευδαίσθηση ότι θα επιτρέψουμε στο ΠΑΜΕ να εκπροσωπήσει τον επίσημο συνδικαλισμό, αυτός εκλέγεται και δεν θα λιποψιχύσουμε», είπε.