Αρχική Διεθνή Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 684 θανάτους σε μια ημέρα

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 684 θανάτους σε μια ημέρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέο τραγικό, αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 684 νέους θανάτους ασθενών από τον κορωνοϊό. Συνολικά, ο αριθμός νεκρών στη χώρα από τον ιό ανήλθε σε 3.605.

Σημειώνεται πως χθες υπήρξαν 569 πρόσθετοι νεκροί, ενώ ο σημερινός αριθμός παρουσιάζεται κατά 20% αυξημένος.

Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός νεκρών λόγω κορωνοϊού στη Βρετανία έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς ήταν 759 την προηγούμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου.

Σε ότι αφορά τα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά αυξήθηκαν στα 38.168, με 4.450 νέες περιπτώσεις να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Στη Σκωτία, άλλοι 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 172.

Η κρίση της πανδημίας στη χώρα έχει επιδεινωθεί απότομα μέσα στην εβδομάδα και σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ ανέφερε πως η επόμενη μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες της καθυστερημένης λήψης μέτρων. Επιπλέον, τόνισε πως σχεδιάζεται η πραγματοποιήση 100.000 τεστ ανά ημέρα στην Αγγλία ως το τέλος Απριλίου.

Διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ στους Βρετανούς την Κυριακή

Στο μεταξύ, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό την Κυριακή.

Η βασίλισσα της Αγγλίας θα ενημερώσει τους Βρετανούς πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις από τη μάχη του κορωνοϊού στη χώρα.

«Η αυτού Μεγαλειότης, Βασίλισσα Ελισάβετ, έχει βιντεοσκοπήσει ειδικό μήνυμα για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και για την Κοινοπολιτεία, σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα», δήλωσε το Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας: «Το τηλεοπτικό μήνυμα θα μεταδοθεί την Κυριακή, 5 Απριλίου 2020».