Ένας Βρετανός, ο Φρανκ Γουέινράιτ, έχει θέσει ένα φιλόδοξο στόχο: να ολοκληρώσει 62 υπερμαραθώνιους σε 62 ημέρες, καλύπτοντας έναν πλήρη κύκλο της Αγγλίας για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις ανάπτυξης νέων.

Ο Γουέινράιτ σχεδιάζει να διανύσει 51 χιλιόμετρα καθημερινά και στοχεύει στο να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά, αναδεικνύοντας τη σημασία της αστικής ζωής και της υπαίθριας ευεξίας.

Η διαδρομή των 3.218 χιλιομέτρων εκτείνεται ανάμεσα σε κάθε καθεδρική πόλη και περιλαμβάνει πέντε εθνικά μονοπάτια και έξι εθνικά πάρκα. Αυτή η προσπάθεια θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στο Νιούκαστλ σε διάστημα δύο μηνών, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

«Ελπίζω ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν και το μήνυμα που θα περάσουμε θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουμε μια διαρκή κληρονομιά – για τους νέους που μεγαλώνουν για να αξιοποιήσουν τη χώρα μας και να την κάνουν ακόμα καλύτερη», δήλωσε ο 54χρονος από το Γουίλτσιρ.

Ο Γουέινράιτ έχει ήδη ολοκληρώσει πάνω από 100 υπερμαραθώνιους, αρχίζοντας από τον πρώτο το 2018. Τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει έχουν διατεθεί για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις