Βραζιλία: 11 νεκροί από πλημμύρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, το Σαββατοκύριακο. Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους, στις γραμμές του μετρό και σε σπίτια, ενώ έπεσαν δένδρα και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στη Βραζιλία από τις πλημμύρες κυρίως στις βόρειες περιοχές του Ρίο ντε Τζανέιρο, προβλήματα στις συγκοινωνίες

Ο δήμαρχος του Ρίο, Εντουάρντο Παϊς, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να προσφέρει ομοσπονδιακή υποστήριξη.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να αναζητούν μια γυναίκα τα ίχνη της οποίας χάθηκαν όταν το όχημά της έπεσε σε ποτάμι, σύμφωνα με το Reuters.

Ο δήμαρχος Eduardo Paes κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε αρκετά δρομολόγια λεωφορείων και σταθμοί του μετρό έκλεισαν λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Ορισμένα τμήματα της πόλης δέχθηκαν μέσα σε μόλις 24 ώρες τη βροχή ενός μήνα, ενώ στη συνοικία Ακάρι πλημμύρισαν τα υπόγεια γραφεία του Δημοτικού Νοσοκομείου Ronaldo Gazolla.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις