Αρχική Πολιτική Βούτσης: Ανάγκη εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης

Βούτσης: Ανάγκη εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ζήτημα πρόωρων εκλογών άνοιξε εμμέσως από τη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας για την ανάγκη «εναλλακτικής λύσης» και «διαφορετικής διακυβέρνησης», μπροστά στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης της ΝΔ όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εξελίσσεται μία ισχυρή και τεκμηριωμένη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική σύγκρουση για τον προϋπολογισμό όπως είναι εύλογο. Εκ των πραγμάτων μπαίνει και το ζήτημα της ανάγκης εναλλακτικής λύσης και διαφορετικής διακυβέρνησης για τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021, ανοίγοντας – όπως ερμηνεύεται -τη συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες,  μετά τη λήξη της πανδημίας οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση το «λογαριασμό».

Μέχρι στιγμής, παρά τη σφοδρή κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων αυτής, δεν έχει εντάξει στη ρητορική του ανοιχτά ζήτημα εκλογών. Η αναφορά του κ. Βούτση δείχνει κατά πολλούς, ότι το θέμα διατηρείται πιθανότατα από την Κουμουνδούρου απλώς στον «πάγο» και θα ενεργοποιηθεί στη μετά πανδημία εποχή.

Κατά τα λοιπά, ο Νίκος Βούτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία, ενώ την κατήγγειλε για αξιοποίηση της πανδημίας ως «όχημα» προώθησης αντικοινωνικών πολιτικών.

«Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι πράγματι εγκληματική. Δεν είναι πλέον βλέποντας και κάνοντας. Με τον προϋπολογισμό θέλει να λυθούν τα χέρια του οικονομικού επιτελείου κι άλλων υπουργείων για να προωθήσει συγκεκριμένες αντικοινωνικές πολιτικές με πολύ μεγάλο κόστος», κατέληξε ο ίδιος.