Αρχική Διεθνή “Βούλιαξε” το Λονδίνο πριν το lockdown – Γεμάτες παμπ και μποτιλιάρισμα στους...

“Βούλιαξε” το Λονδίνο πριν το lockdown – Γεμάτες παμπ και μποτιλιάρισμα στους δρόμους – ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ουρές σε παμπ, μπαρ και εστιατόρια σε όλο σχεδόν το Λονδίνο επικράτησαν από το απόγευμα της Τετάρτης , προτού τεθεί σε ισχύ το δεύτερο εθνικό lockdown στη Βρετανία.

Προφανώς, δεν έλειψε το μποτιλιάρισμα στους δρόμους με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στα οχήματα τους στην προσπάθεια τους να φύγουν από το Λονδίνο πριν επιβληθεί το νέο Lockdown ενός μήνα που ενέκρινε το βρετανικό κοινοβούλιο.

Το Σόχο, στο κεντρικό Λονδίνο ήταν γεμάτο από παρέες φίλων που απολάμβαναν ένα τελευταίο ποτό μαζί, ενώ σχηματίστηκαν ουρές και έξω από μπαρ στην Κάμντεν Τάουν.

Άλλοι προσπάθησαν να επωφεληθούν όσο περισσότερο γίνεται από τις προσφορές, αφού αλυσίδα παμπ αποφάσισε να πουλήσει σε αλκοόλ σε χαμηλές τιμές. Στο μεταξύ, στο Λιντς και το Νιουκάσλ κάποιοι διασκέδασαν φορώντας χριστουγεννιάτικα ρούχα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα συμφόρησης στους δρόμους, που δημοσίευσε ο πάροχος TomTom, σχηματίστηκα 1.200 μίλια από ουρές (1.930 χιλιόμετρα) στους δρόμους της πόλης στις 6 μ.μ., με καταγεγραμμένα 2.624 σημεία κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι οδηγοί μάλιστα έκαναν λόγο για καθυστερήσεις άνω των 90 λεπτών στην πρωτεύουσα με το μποτιλιάρισμα στην Βόρεια Κυκλική (ο περιφερειακός δρόμος γύρω από το Λονδίνο) να φτάνει τα 8 μίλια.

Ο δρόμος M25 τέθηκε επίσης σε πλήρη ακινησία, ενώ η RAC δήλωσε ότι οι αναφορές βλάβης σε οχήματα αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν και άρχισε το lockdown και επίσημα στην Αγγλία, η κυκλοφορία στους δρόμους έγινε πιο ομαλή.

Παρόμοια προβλήματα, σε μικρότερη κλίμακα, παρατηρήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Λιντς και το Σέφιλντ. Στα βορειοδυτικά και τα Μιντλαντς ζουν περίπου 10 εκατομμύρια κάτοικοι.

Δείτε εικόνες: