Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ του ΥΠΟΙΚ με φορολογικές ρυθμίσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 – Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία – Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις – Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων – Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Στο νομοσχέδιο, παράλληλα, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές τροπολογίες και τέσσερις βουλευτικές.

Η πρώτη υπουργική τροπολογία έχει διατάξεις που αφορούν την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», τις μισθολογικές ρυθμίσεις και την μεταβατική περίοδο του θεσμικού πλαισίου προμηθειών της ΔΕΘ ΗELEXPO, τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, την στελέχωση και τις αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Κρατικής Αρωγής και διατάξεις σχετικά με το όριο δαπάνης Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις σχετικά με την υποβολή δήλωσης και καταβολής Τέλους παρεπιδημούντων και Τέλους των ακαθάριστων εσόδων. Την χορήγηση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για την μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου. Την παράταση απαλλαγής από ΕΦΚ των προϊόντων που διατίθενται από καταστήματα αφορολογήτων ειδών εγκαταστημένα εκτός αερολιμένα ή λιμένα και τα οποία μεταφέρονται στις προσωπικές αποσκευές των ταξιδιωτών που μεταβαίνουν σε τρίτο έδαφος ή σε τρίτη χώρα δια ξηράς. Για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου της υπό ειδικής διαχείρισης εταιρείας δυνάμει του άρθρου 21 του Ν. 4664/2020 – Πρόβλεψη αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη συγγενών θανόντων σε εργατικά ατυχήματα των ετών 2015 έως και 2020. Παραχώρηση ακινήτου του ελληνικού δημοσίου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επίσης, έχουν κατατεθεί συνολικά και τέσσερις βουλευτικές τροπολογίες.

Μια από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «κάλυψη των απαιτήσεων εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που δημιουργήθηκαν κατά τον χρόνο της ειδικής διαχείρισης, χωρίς να προέρχονται από παροχή πραγματικής εργασίας στην υπό ειδική διαχείριση εταιρεία» για να καλυφθούν και οι 160 εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού των Ναυπηγείων.

Τρεις βουλευτικές τροπολογίες, έχουν κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Η μία αφορά την «κατάργηση ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα, το ρεύμα, την ύδρευση, τις τηλεπικοινωνίες, στο πετρέλαιο θέρμανσης και το οικιακό φυσικό αέριο. Η δεύτερη, αφορά τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών και η τρίτη τροπολογία αφορά την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους της, με ταυτόχρονη κατάργηση του Ειδικού Διαχειριστή.

Υπέρ του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών τάχθηκε η ΝΔ. Επιφυλάξεις για να τοποθετούν κατά την σημερινή συζήτηση κράτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν.

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Το Λαμπερό Δείπνο με Λαζόπουλο, Ασημακόπουλο, Μπεκατώρου

Σε ένα πολυτελές δείπνο την Τρίτη συμμετείχε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, το οποίο μοιράστηκε στο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφία με τους παρευρισκόμενους. Στο δείπνο του συμβούλου του...

Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ): Λάθη και αστοχίες στις εξετάσεις των προτύπων σχολείων

Σε ανακοίνωση για ζητήματα που αφορούν την παιδεία προέβη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , αναφέροντας μεταξύ άλλων πώς οι κόποι των μαθητών πηγαίνουν χαμένοι εξαιτίας...

Στέφανος Κασσελάκης : Είναι καιρός η δηθενιά της πολιτικής να τελειώνει

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε για την παρουσία του στην πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού. Αναφέρθηκε επίσης, στη γροθιά που ύψωσε από τη...

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός δεν θα ήταν πάνω από 2%

Αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός δεν θα ήταν πάνω από 2% , ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN σχολιάζοντας την ακρίβεια, αλλά...