Αρχική Πολιτική Βουλή: Ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του 2022

Βουλή: Ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του 2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 11 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών όπου Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα μονομαχήσουν με επίκεντρο τον Προϋπολογισμό του 2022, στον απόηχο της διαγραφής από τον ΣΥΡΙΖΑ του Παναγιώτη Κουρουμπλή, που χαρακτήρισε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ, την αντιπαράθεση που προκάλεσε η μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα και εν γένει η μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημικής κρίσης.

Τα αντιπολιτευτικά τους επιχειρήματα θα ξεδιπλώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο να λαμβάνει τον λόγο ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι τοποθετήσεις των αρχηγών θα συνεχιστούν με τον πρόεδρο της ΕΛΛ ΛΥΣΗΣ Κυριάκο Βελόπουλο, και τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ενδιαφέρον έχει πως στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει τις κατευθύνσεις για τη στάση του κόμματος επί του προϋπολογισμού.

Τον κ. Ανδρουλάκη θα εκπροσωπήσει στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών ο νέος επικεφαλής της ΚΟ, Μιχάλης Κατρίνης, για να τον διαδεχθεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στα πυρά που θα εκτοξεύσει σύσσωμη η αντιπολίτευση θα απαντήσει εφ όλης της ύλης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία του οποίου θα ολοκληρωθεί η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ακολουθεί η ονομαστική ψηφοφορία η οποία παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.