Αρχική Πολιτική Βουλή: «Οχι» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και ΜεΡΑ25 για την ψήφο των ομογενών

Βουλή: «Οχι» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και ΜεΡΑ25 για την ψήφο των ομογενών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διάσταση απόψεων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των ομογενών στην Ελληνική Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την αντίθεση τους εξέφρασαν τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΜεΡΑ25  υπεραμυνόμενοι του «όχι» στις αλλαγές που έφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Το σχέδιο νόμου συγκεντρώνει 190 θετικές ψήφους (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) και συνεπώς δεν συγκεντρώνεται η αυξημένη πλειοψηφία των 200 ψήφων που απαιτείται ώστε να αρθούν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί πριν λίγο διάστημα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να αποσύρει το νομοσχέδιο προκειμένου να βρεθεί μια λύση, μια κοινή συνισταμένη ανάμεσα στα κόμματα.

Μάλιστα, ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν προχωρούν οι αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζουμε κι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανακαταθέσει ως τροπολογία την παλαιότερη πρότασή του, δηλαδή να ιδρυθούν 4 εκλογικές περιφέρειες, με τους «νέους» βουλευτές να προκύπτουν από λίστα την οποία θα έχει καταθέσει κάθε κόμμα ξεχωριστά, ενώ το αποτέλεσμα να μην προσμετράται στο σύνολο της Επικράτειας.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Κ. Σκανδαλίδης επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα καταθέσει τη δική του πρόταση. Ζήτησε, εξάλλου, ευρύτερες αλλαγές όπως για παράδειγμα την επιστολική ψήφο των ομογενών καθώς επίσης και την δημιουργία περιφερειών εξωτερικού.

«Όχι» επίσης είπε και ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας αλλά και του ΜεΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.