Αρχική Πολιτική Βουλή: Ο Τασούλας αρνήθηκε το λόγο στον Τσίπρα- «Δεν θα μετατρέψουμε τη...

Βουλή: Ο Τασούλας αρνήθηκε το λόγο στον Τσίπρα- «Δεν θα μετατρέψουμε τη Βουλή σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έντονη πολιτική διαμάχη ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, καθώς διασταύρωσαν τα ξίφη τους , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Όλα ξεκίνησαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης απαίτησε να μιλήσει κατά τη διαδικασία των επικαίρων ερωτήσεων.

Ο κ.Τασούλας από το βήμα της Βουλής εξήγησε ότι ο κ.Τσίπρας δεν δύναται να λάβει το λόγο, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Πρόεδρος του Σώματος έκλεισε μάλιστα τα μικρόφωνα και διέκοψε τη συνεδρίαση με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να φωνάζει από τα έδρανα: «Θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό που κάνατε σήμερα».

Από την πλευρά του ο κ.Τασούλας απάντησε σε έντονο ύφος, ότι: «Επειδή δεν θέλω η Βουλή να μεταβληθεί σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού, επειδή η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».