Αρχική Διεθνή Βουλγαρία : Εκστρατεία για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων στον Δήμο Σόφιας

Βουλγαρία : Εκστρατεία για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων στον Δήμο Σόφιας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότερα από επτακόσια σκυλιά που είχαν βρει στέγη σε καταφύγια αδέσποτων ζώων που διαχειρίζεται ο Δήμος της Σόφιας στη Βουλγαρία, υιοθετήθηκαν από τις αρχές του 2019 έως και τα τέλη Οκτωβρίου. Συνολικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη φιλοζωική οργάνωση Ecoravnovesie, υιοθετήθηκαν 717 σκυλιά, έναντι 600 το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Με σύνθημα «Υιοθετήστε, μην αγοράζετε», η φιλοζωική οργάνωση και ο Δήμος της Σόφιας υλοποιούν ενημερωτικές δράσεις για να βρουν μόνιμη στέγη και φροντίδα τα σκυλιά που φιλοξενούνται στα δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων. Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν, στη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων όπου έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους μελλοντικούς τετράποδους φίλους τους, να ενημερωθούν σχετικά για τις ανάγκες των ζώων, τη φροντίδα που απαιτείται, αλλά και για την αγάπη που θα έχουν, εάν αποφασίσουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο.

Οι εκδηλώσεις αυτές οδήγησαν -σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Δήμο της Σόφιας- σε αύξηση του αριθμού των υιοθεσιών των σκύλων. Μάλιστα, 43 αδέσποτα σκυλιά βρήκαν στέγη στη Γερμανία, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Δήμου της Σόφιας και της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Streunerhilfe Bulgarien.