Αρχική Πολιτική Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε κομματικούς στα τρένα

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε κομματικούς στα τρένα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στα όσα αναμένεται να ειπωθούν σήμερα (20.03.2023) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Βορίδης σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι «θα συζητήσουμε για τα πάντα». Ο υπουργός εσωτερικών πρόσθεσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

«Εμείς στην δική μας κυβέρνηση φέραμε πολλά στοιχεία αξιολόγησης» απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Και εμείς δεν απαξιώνουμε τους συνδικαλιστές, γιατί οι συνδικαλιστές είπαν ότι υπάρχει κίνδυνος στα τρένα και τους αγνόησε ο κ. Καραμανλής» πρόσθεσε.

«Η μεγάλη συζήτηση είναι αν θέλετε ένα αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης. Γιατί το σύστημα αξιολόγησης που είχατε και εφαρμόζατε εσείς κ. Τσακαλώτο έδινε 96% αρίστους. Ήταν ένα άχρηστο σύστημα αξιολόγησης» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας στον πρώην υπουργό Οικονομικών και βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε: «Στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είδατε ποιους τοποθετήσατε;». «Θέλετε να θυμηθούμε» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Έχετε τοποθετήσει κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που μάλιστα έφερναν συστατικές επιστολές από την σύζυγο του κ. Καμμένου» πρόσθεσε.