Στο υπουργείο Εσωτερικών δημιουργείται ένα κέντρο το οποίο θα παρακολουθεί τις αρμοδιότητες όλου του Δημοσίου και του κράτους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90, 1 και τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Διευκρίνισε ότι το κέντρο αυτό θα είναι γνωμοδοτικό, θα εισηγείται και ο υπουργός θα κάνει την κατανομή των αρμοδιοτήτων.

Επίσης, ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ότι ως τον Μάρτιο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα σβήνει τις αρμοδιότητες του Δημοσίου. Πρόσθεσε πως ο κανόνας των προσλήψεων στο δημόσιο παραμένει στο ένα προς ένα.

Για την υπόθεση Πάτση είπε πως η ιδιότητα του βουλευτή είναι συνδεδεμένη με ένα συγκεκριμένο κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος συνολικά πρέπει να τηρείται. Είπε πως ο βουλευτής και ο πολιτικός πρέπει να φέρεται με έναν τρόπο που να μην δημιουργεί προβλήματα στον ίδιο και την παράταξη του. Σημείωσε ότι ο βουλευτής υπερέβη αυτό που έπρεπε να κάνει.

Όσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι ποτέ το υπουργείο Εσωτερικών δεν μίλησε για αλλαγή ημερομηνίας. Είπε πως το δίλημμα των εκλογών είναι πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτοδύναμη κυβέρνηση ή Τσίπρας, Βαρουφάκης και ολίγον Ανδρουλάκης.